Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ORGANISATION FOR BILIMPORTØRER:

Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene

Mandag 15. april 2024 kl: 11:01
Af: Redaktionen

SVM-Regeringen har meldt ud, at puljen til omstilling af vejtransporten fra dieselbåret energi til alternative energibærere - eksempelvis batterier - i Danmark bliver større end først planlagt. I alt har SVM-regeringen valgt at udvide puljen fra tidligere udmeldinger på 100 millioner kroner årligt i perioden 2024-2026 til 75 millioner kroner i 2024, 125 millioner kroner årligt fra 2025-2029 og 50 millioner kroner i 2030. Efter 2030 vil der varigt afsættes 50 millioner kroner årligt

Midlerne skal øremærkes initiativer, der fremmer både grøn omstilling og effektivisering af den tunge vejtransport, men er ikke konkret øremærket endnu. Transportminister Thomas Danielsen (V) understreger, at puljen eksempelvis kan bruges på støtte til elektriske lastbiler.


- Vi glæder os over den nye udmelding og en større pulje. Transportsektoren står for en stor del af Danmarks CO2-udledning, og initiativer, der fremmer grønne løsninger på området hjælpe os med at nedbringe udledningerne, siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.


Der er godt 43.000 lastbiler med en tilladt totalvægt på over 3,5 ton i Danmark. Heraf udgør nul-emissionslastbiler i dag lidt over én procent. Ifølge De Danske Bilimportører er en af hovedårsagerne til, at det går langsomt med udrulningen af nul-emissionslastbilerne, at de er dyrere at anskaffe end lastbiler med dieselmotrer. Derfor er tiltag, der gør de grønne lastbiler billigere, vigtige for udrulningen af den grønne tunge transport, påpeger De Danske Bilimportører, der understreger, at jo hurtigere puljen kommer i spil, desto bedre.


- Regeringens nye tiltag et vigtigt skridt på vejen til at gøre nul-emissionslastbiler lige så attraktive som lastbiler på andre drivmidler. Vi håber, at puljen snart bliver tilgængelig, så midlerne kan komme i gang med at gøre gavn, siger Mads Rørvig.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sammensluttede fagforeninger fik godt fem millioner ind
- Arbejdsgiverorganisation fortsætter med samme formand
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Batteri-elektrisk lastbil kan komme i stødet på kort tid
- Sammensluttede fagforeninger fik godt to millioner ind
- To mænd er dømt i sag om flere ton hash
- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst