Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år

Fredag 22. september 2023 kl: 13:20
Af: Redaktionen

Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år
26 kg hash fundet i postpakker hos en kurervirksomhed i Fredericia. (Foto: Toldstyrelsen)

I årets første seks måneder har Toldstyrelsen tilbageholdt over 1,2 ton narkotika på grænsen. Det er dobbelt så meget narkotika som første halvår 2022 - og tæt på sidste års rekord på 1,5 ton. Det viser en ny og foreløbig opgørelse, som Toldstyrelsen har lavet

Toldstyrelsen har blandt andet tilbageholdt 617 kg hash, 20 kg kokain, 40 kg amfetamin og 181 kg nye psykoaktive stoffer som eksempelvis opioider og benzodiazepiner. De store mængder gør indtryk på fungerende kontroldirektør i Toldstyrelsen, Kent Midtgaard Hansen.


- Jeg hæfter mig ved, at vi allerede seks måneder inde i året, er tæt på sidste års rekord på 1,5 tons narkotika. Det er særligt hash gemt i pakker, som vi tilbageholder samt ulovlige piller som opioider og benzodiazepiner, vi ser en del af i kontrollen. Smuglerne er enormt kreative, så derfor er vi til stede i hele landet og kontrollerer på baggrund af efterretninger, data og konkrete stikprøver, siger Kent Midtgaard Hansen.


Blandt sagerne i første halvdel af 2023 er blandt andet en sag fra januar, hvor toldere fandt 26 kg hash i pakker hos en kurervirksomhed i Fredericia, i februar over 300 kg hash i en autotransporter ved den dansk-tyske grænse, og en sag fra maj med otte kg amfetamin og seks kg hash i en bil på havnen i Hirtshals. 


I 2022 tilbageholdt Toldstyrelsen 1,5 tons narkotika. Toldstyrelsen finder narkotika i både flydende og fast form hos rejsende i lufthavne, i containere på havne og i pakker og breve.


Toldstyrelsen samarbejder med politiet om kontrollen af forskellige former for narkotika for at begrænse ulovlig indførsel og handel i Danmark. Sagerne bliver overdraget til politiet, der som ansvarlig myndighed står for den videre efterforskning. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- - Der er som en drøm
- Tyske lastbilproducenter er størst blandt de lette
- Antallet af nyregistrerede lette lastbiler blev fordoblet i april
- Truckrace fortsætter med samme titelsponsor
- Samkørselsplads ved Horsens holder flyttedag - ny og større plads står klar
- 34-årig mand er blevet idømt 14 års fængsel for indsmugling af narko
- Automatisk nummerpladegenkendelse skal bruges til at inddrive ubetalte p-afgifter
- El-varebilerne udgjorde en større andel
- Ledigheden er steget en smule
- 90-årig cyklist blev ramt af højresvingende lastbil
- Udenlandsk lastbilchauffør kørte over for rødt
- Militæret etablerer midlertidigt militært område i Roskilde og Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst