Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Containerhavn får brinttankstation

Torsdag 19. januar 2023 kl: 09:42
Af: Redaktionen

Som Danmarks største erhvervshavn er Aarhus Havn et trafikalt knudepunkt, hvor sø-, luft- og landtransport mødes i stor stil. Med ambitioner om at blive Østersøområdets mest bæredygtige havn, er det centralt at fremme bæredygtige transportmidler. Derfor etablerer Everfuel i samarbejde med Aarhus Havn en ny brinttankstation på havnen i løbet af i år

Det betyder, at taxier, varevogne, lastbiler, busser og andre tunge køretøjer, der bruger brint som energibærer, kan tanke grøn brint på havnen, når anlægget efter planen åbner til sommer. Det vil også være muligt for private køretøjer at tanke ved tankstationen, der kommer til at ligge på hjørnet af Østhavnsvej og Oceanvej.


- Aarhus Havns vision er at blive den mest bæredygtige havn i Østersøområdet. For at opnå det skal havnen støtte bæredygtig mobilitet både til vands og til lands. Vi tror på, at brint kommer til at spille en vigtig rolle i omstillingen af den tunge vejtransport, og ved at tilbyde en placering til en brintstation i et vigtigt logistikknudepunkt er vi med til at skabe de nødvendige incitamenter for lastbiloperatører til at overgå til brintlastbiler, siger Anne Zachariassen, COO hos Aarhus Havn.


Everfuel har i forvejen annonceret brinttankstationer i Vordingborg og Taulov. Med en kommende station i Aarhus vil der være et mere sammenhængende netværk af stationer. Ligesom placeringen i Vordingborg og Taulov er placeringen i Aarhus en del af Trans European Transport Network (TEN-T), som omfatter de vigtigste forbindelser og knudepunkter i hele EU.


Flere virksomheder ser frem til at tanke grøn brint på den kommende brinttankstation i Aarhus.


- Transportbranchen har brug for flere muligheder for virkelig at gøre noget ved den grønne omstilling. Vi hilser derfor Everfuels initiativ velkommen som et skridt i den rigtige retning. Vi har omkring 200 lastbiler, der ikke kan overgå til elektriske køretøjer, da det ikke overholder den fleksibilitet, vi har brug for. Brint kan med den lange rækkevidde, begrænsede vægt og hurtige tankning af brænd blive en åbning mod den grønne omstilling. Og med Everfuels tilstedeværelse på havnen er vi et vigtigt skridt tættere på den løsning, siger Lars Sørensen, der er administrerende direktør i Johs. Sørensen & Sønner Aarhus A/S.


- Hos Aarhus Taxa bakker vi op om den kommende brintstation på havnen. En ekstra station i byen er vigtig for at drive vores eksisterende flåde af brinttaxaer og giver mulighed for udvidelse af flåden. En ekstra station er et vigtigt skridt mod nulemissionstaxikørsel i Aarhus, siger administrerende direktør, Astrid Donnerborg. 


De positive toner fra virksomhederne glæder Jacob Krogsgaard, der er administrerende direktør (CEO) i Everfuel. Han mener, at brinttankstationen på Aarhus Havn sender et stærkt signal:


- De positive tilkendegivelser fra både nuværende og potentielle kunder bekræfter vores tilgang til udrulning af et brintstationsnetværk på de rigtige lokationer. At Aarhus Havn ser anderledes på måder at reducere CO2-udledningen i det ekspanderende havneområde sender et stærkt signal og skaber opmærksomhed om det iboende behov for at accelerere brændstofomstillingen nu for at dekarbonisere vejtransporten - med udgangspunkt i de vigtigste logistiske knudepunkter, siger Jacob Krogsgaard.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- - Der er som en drøm
- Tyske lastbilproducenter er størst blandt de lette
- Antallet af nyregistrerede lette lastbiler blev fordoblet i april
- Truckrace fortsætter med samme titelsponsor
- Samkørselsplads ved Horsens holder flyttedag - ny og større plads står klar
- 34-årig mand er blevet idømt 14 års fængsel for indsmugling af narko
- Automatisk nummerpladegenkendelse skal bruges til at inddrive ubetalte p-afgifter
- El-varebilerne udgjorde en større andel
- Ledigheden er steget en smule
- 90-årig cyklist blev ramt af højresvingende lastbil
- Udenlandsk lastbilchauffør kørte over for rødt
- Militæret etablerer midlertidigt militært område i Roskilde og Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst