Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet forventer øget trængsel i forbindelse med militærtransport

Torsdag 12. januar 2023 kl: 11:23
Af: Redaktionen

Politiet forventer øget trængsel i forbindelse med militærtransport
Kortet viser det midlertidige MMO-område på Aarhus Havn.

For første gang nogensinde vil Aarhus Havn i næste uge blive anvendt af det amerikanske militær i forbindelse med ankomsten af et skib med militært materiel ombord. Østjyllands Politi er opmærksomme på en mulig øget trængsel på havnen samt synligt amerikansk militær i og omkring det centrale Aarhus

Det amerikanske materiel - 600 enkeder amerikansk militært materiel og køretøjerskal - ankommer med det civile fragtskib »ARC Independence« og skal efterfølgende fragtes videre til Østeuropa på landjorden på grund af en planlagt rotation af amerikanske tropper. 


Østjyllands Politi forventer i den forbindelse, at der muligvis kan opstå en øget trængsel på Aarhus Havn i de dage, hvor skibet skal losses og materiellet køres videre ud i Europa.


- Vi har en formodning om, at der muligvis kan opstå kortvarige trafikale trængsler på havnen, når det militære materiel skal fragtes videre i Europa. Havnen er dog i forvejen godt gearet til at håndtere den daglige trafik, så vi tror ikke, der bliver nogle større udfordringer - men vi følger situationen nøje, siger politidirektør i Østjyllands Politi Kirsten Dyrman.


Østjyllands Politi har en forventning om, at havnen vil blive belastet med op mod 50 ekstra lastbiler i døgnet i forbindelse med opgaven.


Midlertidigt militært område og amerikanske soldater i Aarhus
I forbindelse med fragtskibets ankomst til Aarhus bliver der oprettet et midlertidigt militært område - også kaldet et MMO - på et mindre område af Omniterminalen på Aarhus Havn. Der er i forvejen ikke adgang for offentligheden på terminalen, så Østjyllands Politi har en formodning om, at ingen borgere bliver påvirket af det midlertidige militære område.


- Vi regner ikke med, at operationen kommer til at påvirke østjydernes hverdag, men vi har en forventning om, at borgerne muligvis kan støde på amerikanske soldater i området omkring Aarhus Havn og Aarhus midtby, siger politidirektør Kirsten Dyrman og tilføjer, at hun håber, amerikanerne vil føle sig godt taget i mod, når de færdes i byen.


Det midlertidige militære område på Aarhus Havn vil være gældende fra i løbet af fredag formiddag 13. januar og frem til 12. februar 2023. Der vil være tydelig skiltning  af MMO-området.


Opgaven på Aarhus Havn er gennemført af Forsvaret, og foruden Østjyllands Politi deltager også Hjemmeværnet og en række øvrige civile aktører og relevante myndigheder.
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny ejer betyder nyt navn til renovationsselskab
- Fredag 8. december 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brandevognmand tager har fået ny fire-akslet tiptrailer til tunge læs
- Ny kran kom i arbejde med det samme
- EU-forslag inderholder tegn på forbedring af ansvaret for dyrs transportegnethed
- Trafikrekorder med personbiler og busser på begge broer bidrager til godt resultat
- Ny postlov fører til ændringer i PostNord i Danmark
- Svensk-Dansk postkoncern skal have ny direktør i Sverige
- Pensionsselskab dropper aktier i Tesla
- Bekendtgørelse åbner for lastbiler med plads til mere
- Vognmandsformand er valgt som arbejdsgiverformand
- Nye regler for eksamenskørsel træder i kraft fra årsskiftet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst