Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OM KILOMETERBASERET VEJAFGIFT:

Det er ikke en afgift, der er vokset i DTL's have

Tirsdag 28. juni 2022 kl: 09:37
Share  


Af: Redaktionen

Erik Østergaard, der er administrerende direktør i vognmandsorganisationen DTL lægger ikke skjul på, at den kilometerbaserede vejafgift, som S-Regerigen forhandlede på plads med SF, Radikale og Enhedslisten i sidste uge, ikke er vokset i DTL’s have

DTL fremfører, at den kilometerbaserede afgift vil blive "...en gigantisk økonomisk udfordring for det danske samfund som helhed", da den kommer oven i forøgede brændstofpriser og store investeringer i grønne tiltag i de kommende år.


- I DTL har vi aldrig været så naive at tro, at så meget som en bøjet femøre fra kilometerafgiften ville blive sendt tilbage til erhvervet til at indkøbe grønnere materiel. Det har politikerne heller aldrig stillet i udsigt. Det nytter ikke at stille sig op ved grædemuren nu og beklage sig, siger Erik Østergaard, der forklarer, at kilometerafgifter har været på tegnebrættet hos skiftende regeringer siden 2008. 


Først lancerede Socialdemokraterne som opossitionsparti ideen, der omgående blev skudt ned af Venstre. Året efter i 2009 lancere lancerede VK-regeringen i 2009 selv ideen om kilometerbaserede afgifter for både person- og lastbiler. Det forslag blev dog ikke lagt frem på grund af valg. Helle Thorning-regeringen fra 2011-2015 forsøgte sig også med ideen, men droppede den efter nogle år, da omkostningerne ved opkrævning blev vurderet ti at være for høje. 


Den kilometerbaserede vejafgift, der bliver fastsat ud fra lastbilernes CO2-udledning, så dem med lavede CO2-udledning betaler mindst, skal træde i kraft ved årsskiftet 2024/2025 - om toethalvt år.Interesserede kan læse aftalen her:


Interesserede kan se et fakta-ark om aftalen her:

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chauffør i bulgarsk lastbil gjorde sig uheldigt bemærket
- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Fynsk Vognmand har givet chauffør et nyt vogntog mellem hænderne
- Antallet af nyregistrerede el-lastbiler er mere end fordoblet
- Forskellen mellem første og andenpladsen blev 27
- Volvo Trucks ligger forrest efter syv måneder
- Franske varebiler skal kunne konverteres fra diesel og benzin til el
- Bilisterne har sat farten ned på motorvejene
- Link-trailer skal være en del af en distributionskæde
- Bestanden af 3,5 tons varebiler er vokset med 66 procent
- Bestanden af lette lastbiler svinder ind
- Amerikansk pakkedistributør vil købe udbyder af sundhedslogistik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst