Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ERHVERVSORGANISATION OM USIKKERHEDEN OM SAS:

Situationen er meget alvorlig for dansk erhvervsliv

Onsdag 8. juni 2022 kl: 11:32
Share  


Af: Redaktionen

Efter den svenske regering tirsdag sagde stop for yderligere finansiel støtte til SAS, retter organisationen Dansk Erhverv en alvorlig appel om hurtig politisk afklaring. - SAS er en helt afgørende aktør for aktiviteten i dansk erhvervsliv, og flyselskabets aktiviteter i og ikke mindst i samarbejde med CPH Lufthavn udgør et fuldstændig vitalt knudepunkt for danske og skandinaviske virksomheder, siger administrerende direktør Brian Mikkelsen, der er tidligere konservativ minister i flere Venstre-ledede regeringer i 00'erne

- Der må og skal skabes ro og sikkerhed om selskabets overlevelse og finansielle fremtid. Vi har brug for en stærk luftfartssektor i Danmark - og det er vigtigt for erhvervslivet med et stærkt SAS, som kan styrke Danmarks internationale tilgængelighed. Det er fuldstændig afgørende for danske virksomheder, at de har nem og effektiv adgang til udlandet og de globale markeder. Derfor er det også en meget alvorlig og bekymrende situation, når der nu skabes usikkerhed om selskabets finansielle fremtid, siger Brian Mikkelsen.


Alle politiske løsninger må og skal afsøges
Luftfarten bidrager ifølge Dansk Erhverv samlet set - alene i Danmark - med 83.000 job og 52 milliarder kroner årligt til Danmarks BNP. Dansk Erhverv retter derfor en alvorlig appel til politikerne på Christiansborg om at skabe ro og sikkerhed om SAS.


- For Dansk Erhverv er det vigtigt, at man fra dansk side nu træder i karakter og tilvejebringer den fornødne ro og sikkerhed om SAS' fremtid. Vi savner hurtig politisk afklaring af de nødvendige løsninger for at sikre SAS’ overlevelse, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:


- Lige nu hersker der al for stor usikkerhed, og det kan få uoprettelige konsekvenser for erhvervslivet, hvis SAS og det knudepunkt, som selskabet udgør sammen med Københavns Lufthavn, forsvinder eller reduceres betragteligt. Vi vil ikke sætte beløb på den fremtidige finansiering, men vi ønsker vished om opbakningen til at fremtidssikre denne helt vitale infrastruktur for erhvervslivet. 


Som organisation for en række danske virksomheder peger Dansk Erhverv på, at erhvervslivet er fuldstændig afhængig af de mange forbindelser, SAS leverer, understøttet af den lufthavnsdrift, der er en af verdens mest effektive, som selskabet og kunderne får i Københavns Lufthavn. 
 

- Vi står lige nu i en meget usikker situation, og det påvirker både SAS, de implicerede lufthavne, leverandører og alle kunderne. Dansk og skandinavisk erhvervsliv kan simpelthen ikke tåle at miste den hub, som SAS og Københavns Lufthavn udgør. Derfor bliver vi nødt til at se noget handling hurtigst muligt. Det er den alvorlige appel, jeg gerne vil komme med i dag, siger Brian Mikkelsen.
 
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Amager omsatte for halvanden milliard kroner på seks måneder
- Norsk flyselskab fløj med flere i juli og kom tæt på før corona-tiden
- Midtjylland får fragtforbindelse over Atlanten
- Tysk flyselskab åbner for bæredygtig transport
- Passagertal i juli kom tæt på 2019-højden
- Norske lufthavne betjente 5,1 millioner passagerer i juni
- Spansk flypersonale i irsk lavprisselskab vil blive udtaget til strejke
- Ansatte i tysk flyselskab har nedlagt arbejdet
- Transportkoncern lægger milliarder til kvartalsresultat
- Datterselskaber's ansatte kan fortsætte på deres overenskomster
- Derfor skal du ikke hævne dig på SAS efter strejken
- Ny overenskomst gælder for alle piloter i SAS' selskaber

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst