Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Højere fartgrænser og skærpede hvidvaskregler trækker op og ned

Torsdag 3. juni 2021 kl: 11:38
Share  


Af: Jesper Christensen

Erhvervslivet har fået lettelser for 821 millioner kroner - og omkostninger for 434 milloner kroner i 2019 og 2020. Højere fartsgrænser for lastbiler, så de bedre kan følge trafikken, har lettet erhvervslivets omkostninger, mens strammere hvidvaskreglerne, en indsats mod sort arbejde og en styrkelse af den grønne omstilling, har trukket i den anden retning. I redegørelsen "Redegørelse om Erhvervslivet & og reguleringen i 2019 og 2020" skriver Erhvervsministeret i sammenfatningen, at det er regulering, som S-Regeringen med sit flertal har prioriteret at gennemføre, da det S-Regeringen mener, at det er nødvendige tiltag, som blandt andet beskytter forbrugere, medarbejdere og virksomheder og derved sikrer et stærkt samfund

I sammenfatningen lyder det blandt andet:

I 2019 og 2020 er der gennemført lovgivning, som årligt medfører erhvervsøkonomiskelettelser for 821 millioner kroner. I perioden har der været behov for at stramme hvidvaskreglerne, forebygge sort arbejde samt styrke den grønne omstilling. Det er regulering, vi i fællesskab har prioriteret at gennemføre, fordi vi som samfund mener, at det er nødvendige tiltag, som blandt andet beskytter forbrugere, medarbejdere og virksomheder og derved sikrer et stærktsamfund. Særligt af disse årsager er der gennemført lovgivning, som årligt medfører erhvervsøkonomiske omkostninger for 434 millioner kroner og omstillingsomkostninger for 725 millioner kroner.

Samlet set er der således realiseret årlige nettolettelser for 387 millioner kroner i perioden 2019og 2020. Det bemærkes herudover, at der i 2020 for at modvirke COVID-19 krisen er iværksat omfattende hjælpepakker til understøtte erhvervslivet og lønmodtagerne. Der er i 2020 udbetalt ca. 32 milliarder kroner i direkte kompensation til erhvervs- og kulturlivet. Dertil er der i 2020 stillet likviditetstiltag på ikke mindst skatteområdet til erhvervslivet for et trecifret milliardbeløb.

Endvidere er der iværksat en række genopretningsaftaler, der aktiverer i alt ca. 135 milliarder kroner i 2020-2022, hvoraf hovedparten er målrettet erhvervslivet. Interesserede kan læse redegørelsen her:


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tilst-vognmand får kran leveret af opbygger i Tilst
- Vognmand med show-lastbiler har fået ny tre-akslet trækker
- Ukrainer var med til at fremstille 41 millioner ulovlige cigaretter i Vamdrup
- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Transportvirksomhed i Ikast tog fire city-trailere
- Bestanden af tunge lastbiler stiger
- Fransk lastbilproducent tager tilpasningscenter i brug
- Logistik-virksomhed sikrer de daglige leverance med 14 nye varebiler
- Risskov-vognmand tipper med tre-akslet kærre med gaffellommer
- Borgere i Danmark pendler længere og længere
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Fransk logistik-koncern bestiller 200 lastbiler med gas-motorer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst