Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
CORONA-KONTROL:

Mindre selvstændige kan få kompenseret 80 procent af revisorregningen ved efterkontrol

Fredag 16. april 2021 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen har sammen med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet, at selvstændige med videre, som har fået udbetalt under 250.000 kroner fra kompensationsordningen for selvstændige, kan få kompenseret 80 procent af deres revisorudgifterne i forbindelse med efterkontrol. Det forventes at dække ca. 87 procent af de virksomheder, der har søgt ordningerne

Under coronakrisen har mange virksomheder søgt kompensation med udgangspunkt i virksomhedens egne forventninger til omsætningsnedgang og omkostninger. For at minimere risikoen for svindel kan enkelte virksomheder blive udtaget til en kontrol i forbindelse med efterkontrollen af Erhvervsstyrelsen, hvor det kræves, at virksomhederne benytter en revisor. Det har dog vist sig at kunne give en ekstraregning til virksomheder, der i forvejen er hårdt ramt.


Derfor har S-Regeringen sammen med et bredt flertal bestående af Venstre, Radikale, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet besluttet, at selvstændige med videre kan få kompensation for 80 procent af revisorudgifterne i forbindelse med slutafregningen - dog maksimalt 8000 kroner. Det forventes, at den gennemsnitlige omkostning for revisorudgifterne vil være omkring 10.000 kroner, og dermed vil de fleste selvstændige kunne få langt størstedelen af revisorregningen i efterkontrollen dækket. Det gælder det, at virksomheder, der har fået udbetalt under 25.000 kroner ikke vil blive anmodet om en revisorerklæring.


- Selvom vi ikke er igennem coronakrisen endnu, begynder vi så småt at kunne skimte hverdagen forude. Men for mange virksomheder er det stadig en presset situation - og har været det længe. Derfor skal vi sørge for, at de mindre selvstændige ikke snubler på målstregen, hvis de bliver hevet ud til kontrol i forbindelse med efterkontrollen af kompensationspakkerne. Det er nødvendigt med kontrol, men regningen til en revisor må ikke blive det, der får bægeret til at flyde over. Jeg er derfor glad for, at vi i dag har lavet en aftale, der giver mulighed for, at de selvstændige kan få dækket størstedelen af regningen til revisor, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).


Erhvervsstyrelsen samarbejder med FSR - danske revisorer om at finde en balanceret løsning med efterkontrollen, hvor der tages hensyn til både risiko og hvor belastende revisorerklæringen er for virksomheden. Der er tale om en revisorerklæring med få aftalte opgaver for revisoren.


Lønkompensationsordningen er aftalt mellem A-Regeringen og arbejdsmarkedets parter. En model for revision for så vidt angår lønkompensationsordningen vil blive drøftet med arbejdsmarkedets parter.


Om aftalen:
  • Virksomhederne kan modtage kompensation for 80 procent af udgiften til revisor i forbindelse med efterkontrollen, tilsvarende dækningsprocenten af revisionsudgifter i ordningen for faste omkostninger.
  • Udgifterne til revisor i forbindelse med efterkontrollen vurderes at udgøre ca. 10.000 kroner i gennemsnit, givet at revisionen i forbindelse med efterkontrollen er noget enklere end revisionen i forbindelse med at søge ind i ordningen for faste omkostninger, og for eksempel ikke kræver en juridisk påtegning fra revisor. Det maksimale kompensationsbeløb fastsættes således til 8.000 kroner, svarende til 80 procent af den forventede gennemsnitsomkostning på 10.000 kroner
  • Virksomheder som får udbetalt op til 250.000 kroner i kompensation kan komme ind i ordningen. Virksomheder som ligger over det beløb vil fortsat selv skulle betale for revisor. Beløbsgrænsen på 250.000 forventes at dække ca. 87 procent af de virksomheder/selvstændige, der har søgt lønkompensationsordningen og selvstændigordningen.
  • Det gælder, at såfremt en virksomhed har modtaget støtte fra begge kompensationsordninger, og ERST stiller krav om revisorerklæring i begge ordninger, så vil virksomhedens udgifter til revisor dækkes i begge tilfælde, såfremt ingen af støttebeløbene hver især overstiger 250.000 kroner
  • Virksomheder som tages i at snyde med kompensationen ikke vil modtage kompensation for revisorudgiften, ligesom at deres ret til kompensation helt generelt falder bort.
  • Det gælder allerede, at virksomhederne der har fået udbetalt mindre end 25.000 kroner ikke vil blive anmodet om en revisorerklæring


Cirka 5 procent af de selvstændige, der fik kompensation mellem marts og juni sidste år, vil blive udtaget til efterkontrol og dermed skal have en revisor med ind over.


Virksomhederne er udtaget efter parametre og risiko og væsentlighed, for eksempel styrelsens risikoscoringsmodel og beløbsstørrelse, og vil gælde lønkompensationsordningen og ordningen for selvstændige mv.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst