Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ANALYSE FRA REDERIORGANISATION:

USA's offshore fartøjer halter efter de europæiske

Onsdag 14. april 2021 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

Det amerikanske havvindmarked er i vækst. Det er ikke længe siden, myndighederne i USA gav den endelige tilladelse til at opføre havvindmølleparken Vineyard Wind I, der skal opføres ud for Boston på østkysten ud mod Atlanterhavet. Vineyard Wind I kan blive den første havvindmøllepark i stor skala i USA

Rederiorganisationen Danske Rederier peger på, at at flere lignende projekter er på vej, hvilket vil øge efterspørgslen efter eksempelvis specialbygge skibe med besætninger, der kan arbejde med opstilling af vindmøller til havs. Men de amerikanske offshore fartøjer er ifølge Danske Rederier ikke helt gearet til den kommende vækst i markedet. En analyse, som organisationen har udarbejdet, påpeger de markante forskelle mellem den eksisterende amerikanske offshore flåde - og den europæiske.
 

Ifølge analysen er amerikanske offshore fartøjer i gennemsnit 14 år ældre end lignende fartøjer i Europa. Fartøjer under amerikansk flag, som tæller offshore slæbebåde, forsyningsskibe, offshore supportfartøjer og offshore installationsfartøjer, er i gennemsnit 26 år gamle. Til sammenligning er lignende fartøjer under europæiske flag - heriblandt mange under dansk flag - i gennemsnit 12 år gamle.


- Der er ikke tvivl om, at tilgangen til markedet i USA bliver anderledes, end vi har set i Europa. Der skal tænkes nyt i forhold til forretningsmodellen - og det at have en amerikansk partner vil blive en vigtig faktor. Men ser vi på vores nye analyse, så er der heller ikke tvivl om, at markedet har brug for den danske kapacitet og eksisterende teknologi, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier.


Store muligheder for danske rederier
Der er stor interesse blandt danske offshore vindrederier for at blive en del af udbygningen af den amerikanske havvindsektor. Amerikansk lovgivning gør dog, at det kan blive svært for danske og europæiske aktører direkte at byde ind på opgaverne. Her kræver det en højere grad af lokal tilstedeværelse.


- Det er vigtigt, at de danske havvindrederier får mulighed for at komme ind på det amerikanske marked - og derved hjælpe amerikanerne med at få gang i den grønne omstilling. Desværre spænder amerikansk lovgivning ben i den proces. Det anerkender vi, men vores appel er, at man derfra ikke gør markedsadgangen sværere, end den er i dag, siger Jacob K. Clasen.


Selvom det er svært at komme ind udefra, er det dog lykkedes for det danske rederi Esvagt, der råder over specialskibe til offshore-aktiviteter som eksempelvis opstilling af vindmøller til havs.

 
Tidligere i år kunne Esvagt, der har hovedkontor i Esbjerg, offentliggøre selskabets nyeste samarbejde med amerikanske Crowley. Sammen har de etableret et joint-venture-samarbejde med henblik på at udvikle, bygge og operere SOV-skibe (Service Operation Vessels) til det amerikanske havvindmarked.


Interesserede kan læse hele analysen "Ultraflash - U.S. offshore vessels 14 years older than European vessels" her:

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Branden på færgen »Scandinavian Star« skal undersøges endnu en gang
- Giv vacciner til Indien og indiske søfolk
- Dansk skibsfarten har haft medvind i første kvartal
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Corona-situationer i Indien påvirker handelsvejene
- Udslipstracker viser den faktiske udledning ned på TEU-niveau
- Ny fond skal støtte søfolk, der er hårdt ramt af corona-tiden
- Indsatsen mod corona-spredning kostede arbejdspladser hos rederierne
- - Det er godt med grøn pulje til danske færger
- Færgerederi har fået flere bookninger
- Djurslands største havn sætter stikket i og kører med el-kran
- CO2-regulering bør kunne ske på flådeniveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst