Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ARBEJDSGIVERORGANISATION PÅ TRANSPORTOMRÅDET:

Vognmænd har svært ved at finde chauffører

Tirsdag 13. april 2021 kl: 12:52
Share  


Af: Redaktionen

Transportvirksomhederne har svært eller umuligt ved at finde de chauffører, de skal bruge. Det viser en undersøgelse blandt arbejdsgiverorganisationen ATL’s medlemmer. - Det viser, at branchen står over for store udfordringer med at skaffe arbejdskraft, siger ATL’s direktør Lars William Wesch

Omkring halvdelen af virksomhederne, der har deltaget i undersøgelsen, har været i gang med at rekruttere en eller flere chauffører inden for de seneste tre måneder. 9,4 procent svarer, at det er umuligt at ansætte de chauffører, de skal bruge. 86,8 procent svarer, at det er svært. Dermed oplver 96 procent af virksomhederne, der har forsøgt at rekruttere chauffører inden for de seneste måneder, at det er udfordrende at finde kvalificerede medarbejdere.


- Det er et voldsomt højt tal, og det er desværre et udtryk for, at udfordringen med at skaffe arbejdskraft er meget reel, siger Lars William Wesch.


Det har længe været kendt, at transportbranchen står foran nogle svære år, fordi en stor del af chaufførerne er over 60 år og dermed på vej på pension. Samtidig har de fleste virksomheder haft travlt i en længere periode.


- Helt generelt går det godt i branchen, og optimismen er stor, selvom vi er midt i en sundhedskrise. Men det kan tage toppen af væksten og give de enkelte virksomheder store udfordringer, hvis ikke de kan skaffe chauffører, siger Lars William Wesch, der fortætter:


- Vi skal blive endnu bedre til at hente folk ind fra andre brancher, som har lyst til at arbejde i transportbranchen. Og så skal vi selvfølgelig fortsætte indsatsen for at tiltrække de unge til faget.


På det seneste er antallet af uddannelsesaftaler med unge lærlinge steget. Det kan være et tegn på, at virksomhederne vælger selv at uddanne, når de ikke kan ansætte.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Korsør-vognmand kører med dobbeltdæk i nedbyggede trailere
- Truck-center får ny direktør
- Vognmand i Greve får sidste del af ordre
- Vejtransportorganisation har flere modulvogntog på det europæiske vejnet på ønskesedlen
- Transportorganisation genvalgte formand
- International vejtransport-organisation havde citylogistik på dagsordenen
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Årets første fire måneder ligger over samme periode sidste år
- 324 nye lastbiler over 16 ton blev registreret i april
- Lastbilbestanden er vokset i den tunge ende siden årsskiftet
- Vognmand i Nørresundby kører ud med nyt vogntog
- Facebook-gruppe samler ind til de tre involverede

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst