Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flydende gas-produkt er kommet i tanken i Vojens

Tirsdag 29. september 2020 kl: 10:57
Share  


Af: Redaktionen

 Flydende gas-produkt er kommet i tanken i Vojens

I samarbejde med det sønderjyske vognmandsfirma Kudsk & Nissum har DCC Energi åbnet et nyt Shell-truckanlæg i Vojens. Et ønske om lettere adgang til det renere GTL-brændstof blev startskuddet til, at den mere end 70-årige, sønderjyske vognmandsvirksomhed lægger jord til et offentligt Shell truckanlæg

Efter at have kørt på det renere GTL-brændstof - GTL Gas to Liquids -i et par år har vognmandsfirmaet Kudsk & Nissum sammen med DCC Energi åbnet for hanerne til det nye brændstof for virksomheder i det sønderjyske. Det sker med åbningen af et nyt, fælles Shell truckanlæg på Tingvejen i Vojens.
 

- Vi ser et potentiale for, at andre virksomheder også kan få gavn af GTL i forhold til at begrænse sod og partikler fra dieselmotorerne. Så da DCC Energi kom med ideen om at etablere et komplet Shell truckanlæg med GTL her hos os, var vi interesserede, siger John Nissum, der er chef for vognmandsforretningen i Kudsk & Nissum.


- Det, at vi nu får en tankstation, der bliver drevet som en del af Shell-netværket, lige uden for døren gør det langt lettere at tanke brændstof for os selv og for andre virksomheder her i området, siger han videre.


Målrettet erhvervsmarkedet
Vejen til åbningen af den nye Shell tankstation startede sidste efterår, hvor Kudsk & Nissum købte jorden til tankanlægget af kommunen. Herfra tog DCC Energi over for at bygge det nye anlæg op fra grunden. Ud over at tilbyde GTL-brændstof som den sjette Shell-tankstation i Danmark, har det nye Shell truckanlæg i Vojens også standere med Shell FuelSave Diesel og AdBlue. Og da alle standere har små pumper, kan også vare- og personbiler benytte anlægget, hvis der betales med et Shell erhvervskort.
 

- Det er ingen hemmelighed, at vi i DCC Energi har en ambition om at øge tilgængeligheden til Shell-brændstof i Danmark. Derfor var vi på udkig efter mulige grunde til et truckanlæg i Sønderjylland, da dialogen med Kudsk & Nissum opstod. Det, at vi allerede kendte hinanden og havde fælles interesse for at bringe GTL-brændstof ind som et nyt brændstof for erhvervssiden, var naturligvis et ekstra plus, siger Søren Møller Maretti, der er retaildirektør i DCC Energi, som driver Shell-tankstationerne i Danmark.
 

- Miljø og klima er noget virksomheder i dag har fokus på. Det er en vigtig bevægelse, men samtidig går der nok noget tid før dieselmotoren forsvinder helt. Derfor er det positivt, at vi med GTL kan gøre noget ved dele af den partikeludledning, der kommer fra dieselmotorer. Sammen med de nye muligheder for at CO2-kompensere brændstoffet, som DCC Energi har lanceret, så har det nye Shell anlæg her i Vojens nogle interessante produkter for rigtig mange virksomheder, siger John Nissum.
 

Ud over vognmandsvirksomheden og de 23 lastbiler, som Kudsk & Nissum har, driver virksomheden også Lastvogncenter Syd. Her servicerer og reparerer man lastbiler. Da værkstedet fast anvender Shell’s smøreolier, er det naturligt, at det er et Shell anlæg, der nu åbner som nærmeste nabo. Der findes i dag 233 Shell tankstationer i Danmark. Heraf otte deciderede truckanlæg som det, der er åbnet i Vojens, plus en lang række truck-egnede anlæg med tankfaciliteter til lastbiler.


Om GTL:
 • GTL står for Gas-To-Liquids. Det er et flydende brændstof til dieseldrevne motorer fremstillet af naturgas i stedet for råolie. Produktet brænder renere end råoliebaseret diesel, og der udledes derfor færre skadelige stoffer
 • Shell GTL Fuel kan bruges til alle typer dieseldrevne maskiner, tunge køretøjer og både
 • Brugerne oplever færre gener med lugt og røg fra første øjeblik motoren kører på GTL Fuel

Egenskaber ved GTL:

 • Er praktisk taget aromat- og svovlfri med meget højt cetantal, det giver renere forbrænding
 • Udleder færre skadelige stoffer som følge af den renere forbrænding
 • Lugter og oser næsten ikke
 • Er "plug and play" - kan bruges i alle blandingsforhold med diesel
 • Er støjreducerende op til 4 dB(A)
 • Har gode egenskaber ved koldstart
 • Er biologisk nedbrydelig efter OECD-test 301 F
 
Om DCC Energi og netværket af Shell stationer
 • DCC Energi er en af Danmarks store energivirksomheder og forsyner hele Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter.
 • Selskabet er blandt andet den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark
 • DCC Energi omsætter årligt for over 9 milliarder kroner 
 • På hovedkontoret i Nærum nord for København beskæftiger selskabet ca. 125 ansatte
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kun nul-emmissionskøretøjer skal være fritaget for at betale maut
- Færdselsstyrelsen kigger på løsning
- Gartner lægger an til arbejde med ny wirehejs-lastbil
- Bokstraileren har en enkelt 10-tons aksel
- 18-årige verden over skal kunne tage kørekort til lastbil og bus
- Lastbiler på 3,5 ton bliver snart maul-pligtige
- Engelsk lastbilfabrik har bygget nummer 100.000
- Svenske sideloadere får ny servicedækning i Danmark
- Volvo Trucks har skubbet to trækkere over til fragtmand fra Silkeborg
- 38-årig chauffør fra Letland kørte på en andens førerkort
- Web-side fra dækproducent skal hjælpe med at afdække muligheder for CO2-reduktion
- Svenske lastbiler står for 58 procent af markedet for tunge lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst