Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DEBAT:

EU-vejpakke kontrol! Hvordan?

Mandag 13. juli 2020 kl: 15:07
Af: Redaktionen

Nu bliver bumpene på vejen til bjerge, lyder det fra organisationen Frie Danske Lastbilvognmænd, som tillader sig at være skeptisk over for effekten af EU’s nu vedtagne vejpakke

FDL tillader sig at være skeptisk, når det drejer sig om forhandlinger i embedsmandsvældens høje haller. Brændt barn skyr ild er der et gammelt ordsprog der siger. Der er en tendens til kammerateri i de parallelle uddannelser på tværs af bordet. Tidligere har modstandere, som ikke ønsker ensartede ordnede regulære løn- og arbejdsforhold i dansk transporterhverv, haft de bedste og nok de dyreste jurister til at udføre det, som i dag har navnene lobby og spin.


Kontrol i alle faser inden for godstransport på gummihjul møder konstant juridiske hindringer, som kun har det ene formål at trække tingene i langdrag. De kommende forhandlinger i Danmark om, hvordan de juridiske rammer skal se ud, før det overhoved er muligt at kontrollere mulige overtrædelser og efterfølgende muliggør bødeinddrivelse - også fra de EU-lande, som ikke er samarbejdsvillige i den slags sager, som eksempel parkeringsbøder.


Lønkontrol er et meget vigtigt punkt i EU-vejpakken, ligesom det længe har været det i Danmark. Derfor tillader FDL sig atter at sætte spørgsmålstegn ved dokumententer på papir. De skal altid følge lastbil og chauffør, og de skal altid kunne kontrolleres op imod elektroniske faktiske registreringer - eksempelvis tachograf- og chaufførdata, når det drejer sig om chaufførens arbejdstid, og lønudbetaling herfor. Nummerplade-scanning for kontrol af lastbilens bevægelser, sammen med GPS-position.


Indberetning i RUT af arbejdssted og tidspunkt inden arbejdet påbegyndes for al udenlandsk arbejdskraft i Danmark. 


RUT har aldrig virket, når der er tale om udenlandske lastbiler med udenlandske chauffører, som udfører kombinationstransport i Danmark. Og nu skal myndighederne til at kontrollere cabotage-transport og kombinations-transport for chaufførlønafregning. Det er ikke et bump på vejen eller et skinnebensspark - det er det skallede bjerg ret forude.


Frie Danske Lastbilvognmænd FDL anbefaler transportminister Benny Engelbrecht til kun at inviterer de implicerede parter, chauffør- og vognmandsorganisationer med til bordet.
Arbejdsgiverforeninger samt transportsælgende speditører og deres organisationer har ingen interesse i ordnende forhold, gennemsigtighed og kontrolmulighed, som kan betyde omkostningsforhøjelser for deres butik.


På den anden side af bordet vil FDL anbefale transportminister Benny Engelbrecht at placere de ministerier og styrelser, som skal ændre deres love og regler, så en smidig effektiv kontrol bliver mulig. Bliver kontrol-mulighederne ikke ændret, kommer vi ikke i mål med opgaven. Med det resultat at fakta i dag vil fortsætte. Vi har LO/DA organiserede vognmænd, som i dag ikke udbetaler løn efter timeforbrug, men timer efter hvor mange penge der kan udbetales. Det skal vel ikke fortsætte ej heller gælde for cabotage-kørsel.


Jens Groot, kontorleder af FDL’s kontor i Hasselager




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst