Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Leverandør fortæller mere om el-lastbil

Fredag 10. juli 2020 kl: 11:40
Share  


Af: Redaktionen

Torsdag kunne vi her på transportnyhederne.dk fortælle, at dagligvarekæden Coop har investeret i en batteri-elektrisk lastbil fra Scania. Coop vil stille lastbilen, der skal distribuere dagligvarer i Københavns-området, til rådighed for sine transportører. I dag giver vi Scania mulighed for at fortælle mere om den nye el-lastbil, som officielt bliver lanceret senere i år

Coop’s nye batteri-elektriske lastbil er det seneste eksempel på Scania’s samarbejde med kunderne om udvikling af bæredygtige transportløsninger.


Indkøringen af tunge køretøjer, der kører på vedvarende biobrændstoffer, har sammen med Scania’s el-hybrid løsninger, bragt Danmark i en position som et af de mere progressive lande inden for bæredygtig transport. 


Scania markerer med den nye batteri-elektriske lastbil markerer, at tiden nu er kommet til fuldelektriske batteridrevne lastbiler. Lastbilen, som Coop planlægger at have i drift i første kvartal næste år, har en rækkevidde på op til 140 km pr. opladning. Rækkevidde kan øges, hvis bilens ”fast charging” funktion kan udnyttes - eksempelvis i forbindelse med frokostpause, læsning og aflæsning.


- Den grønne omstilling går for langsomt inden for transportsektoren, så nu har vi valgt selv at gå forrest for at vise, at det kan lade sig gøre og for at sætte skub i udviklingen, siger  Nicolaj Boysen, der er logistikdirektør i Coop.


Med helt emissionsfri kørsel, nul CO2-udslip og næsten lydløs drift er den batterielektriske lastbil ideel til bydistribution. En forudsætning for ”well to wheel” emissionsfrie operationer er, at elektriciteten kommer fra fossilfri energi, hvilket er dominerende inden for dansk el-produktion.


- Scania investerer markant i udvikling af elektrificerede løsninger, og vi begynder at nå vendepunktet, hvor elektrificerede løsninger til tung kommerciel transport er en sund investering for vores kunder. Scania og Coop har samme mål i forhold til den grønne omstilling, og vi ser frem til at tage flere skridt ind i den nye elektriske verden sammen med Coop, siger Anton Freiesleben, der er salgsdirektør hos Scania Danmark.


Scanias officielle lancering af deres batterielektriske lastbiler sker senere i 2020. Den svenske lastbilproducent, der er en del af VW-koncernen, har i dag batterielektriske busser og el-hybrid lastbiler og busser på programmet som supplement til udvalget af køretøjer, der kører på alternative biobrændstoffer.


Fakta om lastbilen til Coop:
  • Maksimal totalvægt: 20 ton (danske myndigheder tillader op til to ton øget totalvægt for fuldelektriske lastbiler)
  • Akselkonfiguration: 4x2
  • Drivline: 230 kW elektrisk motor/290 kW maksimal effekt, to-trins transmission, 2.150 Nm drejningsmoment
  • Energipakke: Li-ion batterier, 135 kWh anvendelig energi
  • Maksimal opladningseffekt:130 kW DC (CCS)
  • Rækkevidde: Op til 140 km (afhængig af belæsning og drift)
  • Elektrisk kraftudtag (PTO): 50 kW
  • L-førerhus: Scania city førerhus med kneeling og Cityrude (nærsigtsrude i højre dør)
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- S-Regeringen vil give vejmyndighederne ret til at fjerne køretøjer
- Tre leverandører har bidraget til nyt vogntog
- Havneoperatør testede selvkørende lastbil
- Vognmand i Himmerland tipper med ny tre-akslet kærre
- Myndighederne kan tilbageholde køretøjer
- Vognmand trækker containere og skubber med en aksel
- Tyske delstater tillader kørsel om søndagen
- Vognmand lidt uden for Næstved har fået nyt vogntog
- Fredag 23. juli 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Ny lastbilmodel er kørt ind i truck-simulator
- Vognmand i Ans har taget to ens i brug
- Fire-akslet trailer har 800 mm høj overbygning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst