Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
POLITISK FLERTAL:

Overflytning af færdselsområdet giver god mening

Onsdag 13. november 2019 kl: 12:30
Share  


Af: Redaktionen

På et samråd i Folketingets Transportudvalg var der bred enighed om, at det er en god idé at flytte opgaver på færdselsområdet fra politiet til Færdselsstyrelsen. S-Regeringen stoppede med henvisning til manglende finansiering den tidligere VLAK-Regerings beslutning om overflytningen. Efter samrådet er det stadig finansieringen af overflytningen, der mangler

Transportorganisationen ITD udtrykker efter tirsdagens samråd i Transportudvalget glæder over den politiske enighed.


- Nu handler det om at komme i mål hurtigst muligt, lyder det fra organisationen, der har hovedsæde i Padborg.


Transportminister Benny Engelbrecht (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S), der var kaldt i samråd i Transportudvalget anerkendte, at en overflytning giver god mening, men de efterlyste samtidig penge til finansiering.
 

En samlet transportbranche har i flere omgange efterlyst en overflytning af opgaverne. Senest i oktober gik en række organisationer på transportområdet - 3F Transport, Dansk Erhverv, Dansk PersonTransport, DI Transport, DTL Danske Vognmænd, SLD og ITD sammen om en henvendelse til ministrene med ønsket om, at S-Regeringen vil fastholde overflytningen - dog uden at få noget ud af henvendelsen.


- Der er en række indlysende fordele ved at samle færdselsopgaverne i én og samme myndighed, og det budskab har både ITD og de øvrige organisationer gentaget mange gange. Derfor handler det nu om, at partierne sætter sig sammen og finder finansieringen, så vi kan få sat skub i flytteplanerne, så man i ét greb og til forholdsvis små penge kan sikre en langt enklere sagsgang og en mere effektiv kontrol på området, siger Jørn-Henrik Carstens, der er chef for ITD’s politiske afdeling.


En overflytning af færdselsområdet fra politiets til Færdselsstyrelsen skønnes at kunne frigøre omkring 115 politibetjente til andre opgaver.


På samrådet fremhævede de to ministre, at der mangler finansiering til at foretage overflytningen, og ministrene pegede på, at det ville koste i omegnen af 70 millioner kroner at effektuere planen.
 

- Når vi som samlet transportbranche har anbefalet en ressortoverflytning af opgaver på færdselsområdet, så er det, fordi det er en effektiv måde at sikre mere politi på gaderne, samtidig med at vi kan få lettet sagsgangene på vejtransportområdet. Transportbranchen har længe ønsket at få samlet færdselsområdet i samme hus, så det er de samme mennesker, der skriver og håndhæver lovene. Nu handler det bare om, at partierne får sat sig sammen og fundet en løsning, for viljen er til stede, siger Jørn-Henrik Carstens.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- S-Regeringen vil give vejmyndighederne ret til at fjerne køretøjer
- Tre leverandører har bidraget til nyt vogntog
- Havneoperatør testede selvkørende lastbil
- Vognmand i Himmerland tipper med ny tre-akslet kærre
- Myndighederne kan tilbageholde køretøjer
- Vognmand trækker containere og skubber med en aksel
- Tyske delstater tillader kørsel om søndagen
- Vognmand lidt uden for Næstved har fået nyt vogntog
- Fredag 23. juli 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Ny lastbilmodel er kørt ind i truck-simulator
- Vognmand i Ans har taget to ens i brug
- Fire-akslet trailer har 800 mm høj overbygning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst