Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hverdagenes kampe om rastepladserne fortsætter

Fredag 13. december 2019 kl: 10:14
Share  


Af: Redaktionen

Vejdirektoratet har fremlagt en analyse af situationen på landets motorvejsrastepladser. Organisationen Danske Speditører er skeptisk over for, om transportminister Benny Engelbrecht (S) vil bruge analysen til at konkludere, at 25 timers-begrænsningen har virket efter hensigten

Danske Speditører peger på, at hvis man dykker ned i tallene, er det kun i weekenderne, at der er tale om et mindre antal parkerede lastbiler end tidligere. Antallet af parkerede lastbiler på hverdage overstiger den samlede kapacitet på rastepladserne, og det samlede antal parkerede lastbiler på hverdage har været stigende.


Parkeringsforbuddet på 25 timer har dermed og efter Danske Speditørers vurdering ikke betydet mindre pres på rastepladserne i hverdagen. 


- Det ser ganske rigtigt ud til, at der har været et fald i antallet af langtidsparkerede lastvogne i weekenderne, som skyldes 25-times reglen. Det er desværre ikke i weekenderne, at der har været de store kapacitetsproblemer. Det var ikke et problem, inden parkeringsbegrænsningen blev indført - og det er det stadig ikke. Det er det derimod på hverdagene, hvor kapacitetsproblemerne faktisk er steget, siger Martin Aabak, der er direktør i Danske Speditører.


På den baggrund vil Danske Speditører kæmpe videre for at få skaffet en bevilling til at etablere flere parkeringspladser til lastbiler på rastepladserne ved motorvejene. Det spørgsmål vil blive inddraget i forhandlingerne om investeringsplanen for infrastruktur.


Interesserede kan se analysen fra Vejdirektoratet her:

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbil ramte fredag en rørledning til cement
- Container-vognmand har fået ny fire-akslet med 460 hk
- Fyns Politi fandt bødepennen frem og noterede 58 sager
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Containerservice tager fat med to nye kroghejs
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Minister lægger op til Euro-norm frem for dato-norm
- Ny fransk tre-akslet trækker skal trække ny fire-akslet tankvogn
- Vognmandsforening kommenterer aftale mod social dumping
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Vejdirektoratet har spredt mindre salt
- Vognmand medbringer truck til og fra Jelling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst