Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Verdens største mobile havnekran er ankommet til Esbjerg

Onsdag 21. august 2019 kl: 14:58
Share  


Af: Redaktionen

Verdens største mobile havnekran er ankommet til Esbjerg

Onsdag ankom Esbjerg Havns nye Liebherr-kran med skib fra den tyske Østersøby Rostock. Kranen er verdens største mobile havnekran og kan løfte over 300 ton. På Esbjerg Havn skal kranen bistå offshore-industrien, hvor eksempelvis vindmøllerne bliver større og større. - Kranens ankomst viser, at Esbjerg Havn også internationalt er en sværvægter, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen i dagens anledning

Verdens største mobile havnekran er ankommet til Esbjerg
På verdensplan findes kun 12 af denne type kraner, som den tyske virksomhed Liebherr står bag. 


- Jeg glæder mig over, at vi med den nye kran udvider vores krankapacitet betragteligt. Vi skal håndtere mere og mere stort gods på havnen i fremtiden, og derfor har vi brug for at opruste. Jeg glæder mig også over, at kun få havne i verden har en lignende kran, fordi det viser, at Esbjerg Havn er en international sværvægter, siger Dennis Jul Pedersen.


Esbjerg Havn råder i forvejen over Skandinaviens største samling af mobile Liebherr-kraner . en samling, der nu er blevet yderligere udbygget. Den nye kran vejer knap 800 ton, er 48 meter høj og kan løfte 308 ton. Samtidig gør den det muligt for havnens mobile havnekraner at udføre tandem-løft, hvor to kraner tilsammen kan løfte op til 448 ton.


Udviklingen i offshore-industrien kræver ny kraner
Det er udviklingen inden for offshore-industrien, som har gjort det nødvendigt for Esbjerg Havn at anskaffe den nye kran, der kan løfte større og tungere gods end de nuværende kraner. Årsagen hertil er, at komponenterne til havvindmøllerne i Nordsøen bliver større og større samtidig med, at behovet for at kunne håndtere tungt maskin- og produktionsudstyr vokser inden for de øvrige industrier på havnen.


Hos Liebherr ser man positivt på den udvikling.


- Vi er glade for at kunne levere endnu en kran til Esbjerg Havn, som allerede har fem af vores mobile Liebherr-havnekraner. At det så ovenikøbet er en kran af den her kaliber, som kan løfte en helt ny type (High and Heavy) tungt gods, vidner om, at udviklingen på Esbjerg Havn går stærkt i disse år, siger Kristian Holst, der er Managing Director, Liebherr-Danmark Aps.


Esbjerg Havn har en godsomsætning på 4,5 millioner ton om året, 6.000 skibsanløb og 6 faste godsruter til 25 destinationer.


Fredag 30. august inviterer Esbjerg Havn kunder, samarbejdspartnere og borgere i Esbjerg til ’Åben Havn’. Udover LHM 800-kranen kan man som deltager også se havnens øvrige kraner og besøge Liebherr’s udstillingstelt. Det er også muligt at møde medarbejdere fra Esbjerg Havn og Liebherr over en kop kaffe, ligesom Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen vil sige et par ord.
’Åben Havn’ finder sted fredag 30. august klokken 13-16 ved Zodiakvej. 


Fakta om Liebherr LHM 800:
  • Vægt: 795 ton
  • Løftekapacitet: 308 ton 
  • Tårnhøjde: 47,9 meter 
  • Længde på bom: 66,0 meter 
  • Aksler: 34
  • Hjul: 136
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Containervæksten har været på 25 procent over tre år
- Svensk rederikoncern udflager selskab til Danmark
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Kranerne fra Kina skal krane i Stockholm
- Transportjuristerne giver et overblik over de nye Incoterms 2020
- Transportkoncern fra Esbjerg åbner kontor i Italien
- Amerikansk-kinesisk handelsaftale er godt nyt for dansk skibsfart
- Containerterminal vil blive fossilfri i 2020
- Limfjordshavn skifter navn og lægger ny 10-årsplan
- Billigere billetter skal skabe mere trafik på færgerute

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst