Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ansatte hos bus- og togoperatør skal være spritfrie

Torsdag 16. maj 2019 kl: 10:49
Share  


Af: Redaktionen

Hos Keolis, der driver en række busruter rundt i landet og kører letbanetogene i Aarhus, skal buschauffører og letbaneførere blæse i et alkometer på anlægget, når deres vagt begynder

- Bus- og letbanekørsel og indtagelse af alkohol er to helt uforenelige størrelser. Det er der heldigvis total enighed om mellem de ansatte i Keolis og ledelsen, siger Kasper V. K. Carstensen, HR- og kommunikationschef i Keolis Danmark.


Keolis’ politik er, at spiritus i blodet er ensbetydende med bortvisning fra arbejdspladsen med det samme. Ingen buschauffør eller letbaneføre kan være i tvivl om dette.


Keolis’ arbejdspladser er i dag alkoholfrie, og det princip håndhæves helt konsekvent på alle Keolis’ bus- og letbaneanlæg.


- Keolis har valgt at tage teknikken til hjælp for at håndhæve det princip og det helt konsekvent, siger Kasper V. K. Carstensen og fortsætter:


- Chaufføren skal obligatorisk blæse i et alkometer på anlægget, når vagten starter. Der må ikke være det mindste udsving. Promillen skal være 0,0. Vi har valgt at installere alkometeret på anlæggene for at håndhæve nultolerance-politikken.


Keolis har valgt den metode, da selskabet mener, at den er bedst og mest hensigtsmæssig.


- Vi ønsker ikke at involvere passagerer eller andre personer i vores håndhævelse af alkohol-politikken. Det kan nemt blive tilfældet, hvis alkometeret for eksempel er installeret i busserne eller i letbanetogene. Derudover, så kan vi hurtigt finde en ny måler frem, hvis vi er i tvivl omkring målingen, eller hvis en chauffør eller fører påstår, at måleren ikke virker, siger Kasper V. K. Carstensen.


Afslutningsvis siger Peter Lanng Nielsen, der er administrernede direktør i Keolis, at det vigtigste for Keolis er sikkerheden. 


- Det vil blandt andet sige, at når der kommer en Keolis-bus eller letbanetog, så kan passagererne være sikre på, at chaufføren er helt uden alkohol i blodet.


Nultolerance-politikken gælder også for Keolis’ administrative medarbejdere og ledelsen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Transportministeriet har gjort status over landets jernbaner
- Hver sjette passager nøler med at vende tilbage til tog og bus
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Studenterkørsel får grønt lys
- Forbuddet mod landgang fra krydstogtskibe forlænges
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- For mange glemmer gyldig billet til bussen
- Stor P-plads skal skabe forbindelse mellem letbane og motorvej
- Flyselskab flyver igen mellem Aarhus og København
- Ny krydstogtterminal må vente til bedre tider
- Busoperatør med elektrisk erfaringer tager brint-busser i brug

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst