Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION EFTER SKATTEUDSPIL:

Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd

Torsdag 20. juni 2024 kl: 12:54
Af: Redaktionen

SVM-regeringen har torsdag lagt et forslag frem om at sænke skatteprocenten for virksomheder, der går i arv. Det er efter vognmandsorganisationen DTL's opfattelse en god måde at få gang i generationsskifte i tide i vognmandsbranchen. DTL er også glad for, at virksomhedsejerne fremover får krav på selv at værdisætte deres virksomhed

SVM-Regeringen vil sænke skatteprocenten fra 15 til 10 procent, for virksomheder, der indgår i et generationsskifte. Fremover skal skattemyndighedernes skøn over virksomhedens værdi afløses af et skema, hvor virksomhedsejerne efter nærmere retningslinjer selv kan foretage værdisætningen - et initiativ, som DTL finder positivt.


- Der sker i disse år en omfattende konsolidering i transportbranchen, og samtidig er familieejede virksomheder meget fremherskende blandt vognmændene, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard og fortsætter:


- Rigtig mange danske transportvirksomheder, fra mastodonter til de mindre, står over for at skulle ejerskiftes i løbet af de næste ti år. Så der er en markant fordel i, at en virksomhedsoverdragelse sker på en så skatte- og kapitalmæssig lempelig og ensartet måde som muligt.


Erik Østergaard peger på, at en skattesænkning på overdragelse og generationsskifte kan betyde, at man i tide sikrer, at det er de rigtige personer, der overtager virksomheden. Samtidig undgår man, at virksomheden bliver drænet for kapital, som kunne være brugt til investeringer i virksomheden.


Større lyst hos nye kræfter
DTL foretog tilbage i 2019 en rundspørge om generationsskifte blandt vognmænd. Her var 75 procent af de adspurgte i alderen 50 år og opefter. En tredjedel af besvarelserne kom fra vognmænd, der havde rundet de 60 år. På daværende tidspunkt mente knap seks ud af ti vognmænd, at det ikke var aktuelt for dem.


- Selv om tendensen i tiden er at blive langt længere på arbejdsmarkedet, vil en skattesænkning på overdragelse formentlig give flere et incitament til at afhænde virksomheden i tide og give nye kræfter større lyst til at overtage. Det kan også give et skub til den nødvendige grønne omstilling og dermed større konkurrencedygtighed, lyder det fra Erik Østergaard.


SVM-Regeringen foreslår, at initiativerne implementeres med virkning fra 1. oktober 2024.


Interesserede kan læse SVM-Regeringens forslag her:


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Belgisk udlejningsvirksomhed har fået den 2.000 fra Holland
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Italiensk transportvirksomhed bestiller 1.500 lastbiler hos svensk leverandør
- Fødevaregrossist kører elektrisk
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Svensk-dansk postkoncern forbedrede sit kvartalsresultat
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Transportvirksomhed i det vestlige Vendsyssel er taget under konkursbehandling
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Broarbejde tæt på Brenner-passet vil påvirke godstransporten de kommende år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst