Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU-Kommissionen har fremlagt forslag om særlige køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører

Fredag 26. maj 2023 kl: 12:08
Af: Redaktionen

Et nyt forslag fra EU-Kommissionen om køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører er principielt vigtigt. Sådan lyder vurderingen fra Dansk PersonTransport, der er interesseorganisation for blandt andet turistbusvognmænd. Siden den seneste ændring af EU's køre- og hviletidsregler, har betydet, at turistbuschauffører og turistbusvognmænd har skullet arbejde efter regler, der har været mere målrettet godstransport end persontransport

Dansk PersonTransport, betegner det som en stor sejr, at EU-Kommissionen nu fremsætter forslag om, at der skal være særlige køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører. DPT vil dog arbejde for, at reglerne bliver endnu mere tilpasset behovene i turistbussektoren i de kommende forhandlinger i EU.


Forslaget fra EU-Kommissionen blev fremsat onsdag 24. maj og handler om at indføre særlige køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører i form af en række undtagelser for de nuværende køre- og hviletidsregler. Formålet er at få køre- og hviletidsreglerne til at passe bedre til turistbussektorens behov. Det skal ifølge forslaget ske ved, at turistbuschauffører fremover skal have mulighed for at fordele deres pauser og hvileperioder mere fleksibelt.


Konkret foreslår EU-Kommissionen, at det fremover skal være muligt at opdele de obligatoriske pauser på 45 minutter, som skal tages efter 4,5 timers kørsel, i to perioder på 30 og 15 minutter eller i tre perioder på 15 minutter hver. De nuværende pauseregler tillader kun en opdeling på 15 minutter og derefter 30 minutters.


Derudover foreslås det også at gøre det muligt for chauffører at udskyde starten på deres daglige hvileperiode med en time, hvis den samlede daglige køreperiode er under syv timer, eller med to timer, hvis den samlede daglige køreperiode er under fem timer. Det vil ifølge forslaget dog kun være muligt at anvende denne undtagelse én gang i løbet af en otte-dages periode. Varigheden af den almindelige daglige hvileperiode vil fortsat være mindst 11 sammenhængende timer inden for 24 timer.


EU-Kommissionen foreslår også at ændre reglerne for den ugentlige hviletid for lejlighedsvis kørsel, der kun finder sted inden for ét land, så chaufførerne får mulighed for at udskyde den ugentlige hvileperiode i op til 12 på hinanden følgende dage. Tidligere var den mulighed kun tilgængelig for lejlighedsvis international kørsel.


Dansk PersonTransport er glade for, at forslaget nu er bordet, så der kan komme gang i forhandlingerne, selvom man havde ønsket sig, at forslaget indeholdt flere undtagelser, der kunne lette turistvognmændenes hverdag.


- Det er en kæmpe sejr, at EU-Kommissionen nu har fremsat et forslag om, at der skal være særlige køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører. Vi har i mange år kæmpet hårdt for at få en større adskillelse mellem de regler, der gælder for turistbuschauffører og de regler, der gælder for godstransportchauffører. Det er nemlig to vidt forskellige sektorer med forskellige kørselsbehov, og vi er tilfredse med, at EU-Kommissionen nu erkender det med sit forslag, siger sektorchef for turistsektoren i Dansk PersonTransport, Jens Hvid Bang.


- Vi har igennem længere tid spillet ind med en række forskellige konkrete forslag til Kommissionen om ting, som vi gerne så ændret i reglerne. Det gælder blandt andet at øge både den daglige rådighedstid og rådighedstiden ved flermandsbetjening, så vognmændene får mulighed for at yde en bedre service til deres kunder. Også på de lange internationale ture. Det vil vi arbejde for bliver en del af de forhandlinger, der nu skal være i EU-Parlamentet og blandt medlemslandene i Ministerrådet inden de endelige nye regler bliver besluttet, siger han videre.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Socialdemokrat fortsætter i EU-Parlamentets beskæftigelsesudvalg
- Landmand skal sidde i EU-Parlamentets transportudvalg
- Nye EU-initiativer skal gøre det lettere og mere bæredygtigt at rejse med tog
- Ny flyer skal hjælpe turister på jernhest
- Rederikoncern forventer et mindre resultat
- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Den syvende bus blev leveret i den syvende måned
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst