Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aktiviteterne i de danske havne bliver kortlagt

Mandag 13. marts 2023 kl: 10:13
Af: Redaktionenn

Transportministeriet gennemfører i de kommende måneder en kortlægning af de danske erhvervshavne, deres roller og betydning for forskellige sektorer samt analyse af tilgængeligheden af elektricitet og grønne brændstoffer i havnene


Kortlægningen er en udløber af Infrastrukturplan 2035, som den tidligere S-Regering forhandlede på plads i 2021 med opbakning fra Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, SF, Radikale, Alternativet, Kristendemokraterne, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.


Analysen af de danske erhvervshavne, der vil munde ud i et såkaldt havneatlas, omfatter en kortlægning af de danske erhvervshavne med det formål at danne et overordnet faktuelt grundlag for udviklingen af erhvervshavnene. 


Havneatlasset er en del af SVM-Regeringens samlede prioritering af de danske havne, hvor der allerede er udmøntet en pulje på 50 millioner kroner til nært forestående projekter i havnene.


Havneatlasset skal bidrage til at prioritere de nationale interesser i erhvervshavnene i Danmark og vil også indeholde en analyse af tilgængelighed af elektricitet og grønne brændstoffer i TEN-T-havne og større danske erhvervs- og færgehavne. Det betyder også en kortlægning af adgang til landstrøm og ladeinfrastruktur til elforsyning af skibe og tung vejtransport.


Analysen forventes færdig i 2023.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Stort trafikknudepunkt og ladepark ved Aalborg er klar til brug
- Færre unge mistede livet i trafikken
- Norsk postkoncern har sat flere fossile lastbiler til side
- Nye lamper skal kaste lys over havneterminaler
- Distributionsvirksomhed i Fredericia er gået konkurs
- Tip-trailer har speciel beklædning på bund og sider
- Fredag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- To bekendtgørelser skrives sammen
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- De lette kørste frem med 61
- Forskellem mellem nummer et og to er 43

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst