Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Løstrailere til Oslo kommer med skib til Halmstad

Onsdag 8. december 2021 kl: 11:06
Af: Redaktionen

Den danske transort- og logistik-koncern, Freja, er begyndt at kombinere landevejstransport med færgetransport og transport med tog

Freja har gennem i de seneste år haft fokus på mere miljø- og klimavenlige transporter og har med succes benyttet sig af at sende løstrailere med skib på ruterne Danmark-Finland og Danmark-Norge. Siden 2019 har løsningen også været brugt instrument på ruter til og fra Sverige. Den første rute i Sverige startede mellem Jylland og Skåne, hvor der er meget samhandel.


Seneste skud på stammen er en rute til Oslo, som er en kombineret løsning mellem landevejstransport, transport med færge og transport med tog. Trailerne køres til havnen i Grenå, hvor de sendes med færgen til Halmstad, hvor de bliver omlastet til tog, som kører dem til en terminal i Oslo. Her bliver de hentet af trækkere, der  kører dem ud til modtageren. Løsningen er ny, og Freja har store forventninger til at have en grøn løsning med stabil kapacitet.


I praksis foregår de kombinerede transpoter ved, at en lastbil eksempelvis henter en forsendelse hos en kunde i Danmark og kører traileren til en havn. Her kan chaufføren så koble under en anden trailer, som han kører ud til den danske modtager. På samme måde foregår det eksempelvis i Sverige, hvor svenske vognmænd og chauffører kører trailere mellem havnen og modtager eller afsender. Freja peger på, at leveringstiden er kort, da der er afgang fra begge sider to gange om dagen, når det gælder transporter mellem Danmark og Sverige.


Freja fremhæver, at fordelene ved de kombinerede transporter er store, da Freja undgår at sende et stort antal lastbiler sover Fyn og Sjælland, hvilket er med til at reducere trængselsudfordringerne. Løsningen har også en grøn profil, da mange motorvejskilometer bliver erstattet af konsoliderede transporter med færge over Kattegat. En yderligere fordel er, at en chauffør kan håndtere fire-fem læs pr. dag, hvilket er vigtigt i en tid, hvor manglen på chauffører er en stadig større udfordring.


Freja har løbende koblet flere linjer på de uledsagede trafikker og har i dag også en løsning, hvor løstrailere bliver sendt med tog mellem Taulov i Trekantsområdet og Katrineholm sydvest for Stockholm. Begge terminaler ligger strategisk godt placeret. Taulov er et logistiks centrum i Danmark, og Katrineholms terminal er placeret midt i Mälardalen, hvorfra man har nem adgang til Ørebro, Eskilstuna og Stockholm. Denne rute har afgange tre gange om ugen. Hele jernbanestrækningen er elektrificeret, så man eksempelvis på ruten mellem Kolding og Ørebro kan opnå en CO2 reduktion på op til 80 procent sammenlignet med traditionel landevejstransport.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst