Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Passagertallet stiger til og fra lufthavn med ny togforbindelse

Tirsdag 1. juni 2021 kl: 13:08
Share  


Af: Redaktionen

Aalborg Lufthavn har oplevet en markant stigning i passagertallet fra april til maj. Særligt rejseaktiviteten til København og Bornholm har været stigende i løbet i takt med at fase 3 og 4 i genåbningen af Danmark blev realiseret

Der var alt i alt 40.366 rejsende til og fra Aalborg i maj 2021. I april var tallet 27.793. Det svarer til en fremgang på 45,3 procent. Indenrigstrafikken står for langt størstedelen af fremgangen - med 38.369 passagerer i maj 2021 mod 26.716 i sidste måned, svarende til 43,6 procent.
 

De tre operatører på ruten Aalborg-København, SAS, DAT og Norwegian, har gradvist sat mere kapacitet ind for at være på forkant med en stigende efterspørgsel. I slut maj var der op til 15 daglige afgange til hovedstaden.


- Vi står med et rigtig stærkt indenrigsprodukt til erhvervslivet såvel som de fritidsrejsende med mange daglige afgange og billige flybilletter, der sætter godt skub i trafikken. Det er anden måned i træk, at vi ser en så markant fremgang, og det vidner bare om, at når rejsemulighederne er der og til den rigtige pris, så kommer passagererne også, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.
 

Første charterfly i 2021
De første ferierejsemål sydpå åbnede i maj, og tirsdag 1. juni går det første charterfly i luften fra Aalborg Lufthavn med kurs mod Mallorca med Spies. Lige så snart rejsevejledningerne tillader det, vil flere charterfly komme i luften - blandt andet til Kreta med Bravo Tours.

 
- Vi så gerne, at genåbningen af rejseaktiviteten var sket hurtigere end hvad vi har set, men samtidig glæder vi os over, at vi nu endelig kan sende chartergæster afsted fra lufthavnen igen, og vi ser frem til endnu flere charterafgange i de kommende måneder, siger Niels Hemmingsen.


Begivenhedsrige dage i Aalborg Lufthavn
I slutningen af maj fik Aalborg Lufthavn besøg af to ikke så almindelige flyvende gæster. Der var tale om to store fragtfly - først en Boeing 777-300ER og derefter en Boeing 787-700 Dreamliner.

 
- Lørdag 29. maj kunne Aalborg Lufthavn fejre 83-års fødselsdag, og jeg kan næsten ikke komme på en bedre gave end fornøjelsen af at se en kæmpe Triple Seven og en Dreamliner langs terminalen. Det er ikke hver dag, at vi skal håndtere så store fly i Aalborg Lufthavn, så det er fantastisk at få sådan nogle spændende opgaver ind, siger Niels Hemmingsen.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Tysk transportkoncern sætter rekord i sit nordiske datterselskab
- Tolderne finder færre ulovlige våben
- Lufthavn på Djursland ser frem til flere flyruter
- Lufthavn har overtaget ny bagage-bygning
- Passagertallet stiger til og fra lufthavn med ny togforbindelse
- Lufthavn på Amager havde 6.000 rejsende dagligt i april
- Skandinavisk flyselskab starter direkte flyvinger mellem Oslo og New York
- Bagmand, mellemmænd og kurérer fik dom i narkosag
- Aalborg får lavprisflyforbindelse til Stockholm
- Irsk lavprisflyselskab genåbner base i Billund

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst