Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flyselskaber får frist til at refundere billetter til aflyste

Torsdag 10. september 2020 kl: 11:48
Share  


Af: Redaktionen

Et stort antal passagerer oplever fortsat udfordringer med at få refunderet billetter for flyafgange, som flyselskaberne har aflyst som følge af indsatsen mod spredning af corona-virus. Derfor tager Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen et nyt tiltag i brug for at få flyselskaberne til at efterleve refusionsreglerne

EU’s flypassagerrettighedsforordning slår fast, at passagerer har ret til refusion af deres ubrugte flybilletter inden for syv dage, når en flyafgang aflyses. Siden udbruddet af Covid-19-pandemien har mange passagerer oplevet en længere ventetid, når de har anmodet flyselskaberne om refusion af deres flybilletter. 


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i foråret og sommeren udvist forståelse for den vanskelige situation, som flyselskaberne har stået i med at håndtere de ekstraordinært mange refusionssager. Men Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan konstatere, at der fortsat er udfordringer med selskabernes efterlevelse af refusionspligten. Med henblik på at sikre flypassagerers ret til refusion af flybilletter i forbindelse med disse aflysninger, sætter Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen gang i et til tiltag, der skal få flyselskaberne til at refundere billetterne.


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil som led i det nye håndhævelsestiltag udstede påbud mod flyselskaber og forpligte dem til at afvikle deres refusionssager inden for en frist fastsat af styrelsen. 


I første omgang retter Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fokus mod de flyselskaber, hvor styrelsen vurderer, at der er størst behov. Det betyder, at det nye håndhævelsestiltag vil omfatte de flyselskaber, for hvilke styrelsen har modtaget mindst 50 klager over manglende udbetaling af refusion af flybilletterne i Covid-19-relaterede sager samt flyselskaber, hvor styrelsen på tilsvarende vis vurderer, at der er omfattende udfordringer med refusionspligten. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen understreger, at den løbende vurdere, om tiltaget skal iværksættes mod flere flyselskaber.


Inden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udsteder et påbud, vil de berørte flyselskaber blive partshørt og dermed få mulighed for at kommentere styrelsens krav om afviklingen af refusionssagerne. Hvis et flyselskab ikke efterlever styrelsens påbud, vil styrelsen tage stilling til om det enkelte flyselskab skal politianmeldes for manglende overholdelse af styrelsens påbud.


Parallelt med iværksættelsen af dette tiltag vil styrelsen fortsætte sin sagsbehandling af de konkrete klagesager, der er indgivet hos styrelsen. Forventningen er dog, at det nye tiltag vil bidrage til, at passagerer kan modtage refusion af deres flybilletter, inden styrelsen når at træffe en afgørelse i de fleste sager. Sker dette opfordrer styrelsen passagererne til at orientere styrelsen herom med henblik på at afslutte sagsbehandlingen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks ud af ti virksomheder vil sende lastbilen på vejen, før varerne er solgt
- EU-projekt skal gøre europæiske lufthavne klar til CO2-neutral luftfart
- Postkoncern sælger sine sø- og luftfragtaktiviteter
- Ny aftale skal genstarte dansk eksport efter corona
- Vanskelig luftfragtprojekt udløser international hæder til dansk transportkoncern
- Lavprisflyselskab fra Norge manglede ni ud af ti passagerer i september
- Skandinavisk flyselskab fløj med 79 procent færre passagerer
- Lufthavne og luftfartsselskaber kan søge støtte fra ny corona-ordning
- Flyselskaber får frist for refusion af billetter til aflyste flyafgange
- Passagertallet i nordjysk lufthavn er en trediedel i forhold til sidste år
- Toldere finder ulovlige piller og tobak i dansk lufthavn
- Politikere har justeret aftale om genstart af luftfarten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst