Klik venligst

Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kabetromler var skalkeskjul for cigaretter

Torsdag 20. februar 2020 kl: 10:25
Share  


Af: Redaktionen

Kabetromler var skalkeskjul for cigaretter

Toldstyrelsen har fundet over 1,5 millioner cigaretter skjult i kabeltromler, der var pakket i en container, som var ankommet fra Østeuropa med skib til Aarhus Havn. Toldstyrelsen har beslaglagt de mange cigaretter

Toldstyrelsens systematiske overvågninger og analyser førte i slutningen af januar til, at en 45 fods container, der var ankommet til Aarhus Havn fra Østeuropa, blev udtaget til kontrol. Ifølge toldpapirerne var der tale om en uskyldig sending kabeltromler, men ved en nærmere kontrol viste det sig, at tromlerne indeholdt over 1,5 millioner ulovlige cigaretter.


- Det er et godt stykke arbejde, som tolderne har lavet. Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt, og koblet med en god toldernæse har vi tilbageholdt de mange ulovlige cigaretter. Smuglerne bliver tiltagende dygtige til at skjule cigaretterne, og derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden bliver bedre, siger underdirektør i Toldstyrelsen, Maren Holm Johansen.


Toldstyrelsen har fokus på cigaretter
De mange millioner cigaretter var skjult inde i kabeltromlerne. I det yderste lag af tromlerne var der intet at finde, men i midten af tromlerne fandt tolderne de mange cigaretter gemt. Det store beslag af ulovlige cigaretter bygger på Toldstyrelsens analyser, overvågning og daglige stikprøver på toldområdet, hvor der blandt andet er fokus på import af ulovlige cigaretter.


- Vi har blandt andet fokus på cigaretter, fordi der ofte også snydes med andet end kun afgifterne. Cigaretterne kan være produceret uden om reglerne eller være kopicigaretter og dermed være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er, siger Maren Holm Johansen.


Afgiften af de godt 1,5 millioner cigaretter skønnes at være omkring tre millioner kroner, hvis de skulle sælges i Danmark. Hertil kommer eventuelle bøder. Toldstyrelsen undersøger lige nu sagen nærmere i et samarbejde med politiet og internationale toldmyndigheder.


Toldstyrelsen har i dag 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Myndighederne åbner for flere rejser til og fra Sverige
- 83.000 passagerer har sejlet gratis i Danmark
- Hurtigfærge bliver i Philippinerne og skal sejle på Østersøen om to år
- Dansk skibsfart ligger i toppen af nye hvidlister
- Havn i Thy havde et godt år i 2019
- Flere søger ind på de maritime uddannelser
- Rederiorganisation har fået ny vice-administrerende direktør
- Skibsfarten genoptager internationalt klimasamarbejde
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Gående og cyklende kan komme gratis ud at sejle på 53 færgeruter
- Søsterskibe kommer til at krydse hianden på Østersøen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst