Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Energiselskab vil hjælpe virksomheder med grøn omstilling

Fredag 14. februar 2020 kl: 10:00
Share  


Af: Redaktionen

- Vi kan se, at der i de danske virksomheder er et stærkt ønske om at reducere udledningerne, og at folk rent faktisk har en ret god idé om, hvilke alternativer der er, men at der simpelthen er for stor usikkerhed til, at de tør satse på det ene frem for det andet, siger transportenergidirektør hos Circle K Danmark Peter Rasmussen

Over 40 procent af CO2-udledningen på transportområdet kommer fra den tunge transport, lyder det fra energiselskabet Circle K. Men ifølge en ny undersøgelse foretaget af Userneeds for Circle K Danmark er det meget få virksomheder, der har en plan for reduktion af CO2, når det kommer til transport


Dog tilkendegiver 8 ud af 10 af undersøgelsens respondenter, at deres virksomhed har fokus på at forbedre deres CO2-neutralitet og gerne vil den grønne omstilling.


Virksomhederne holder dog igen med at beslutte, hvilken vej de skal gå, da der fra politisk side ikke er taget stilling til, hvad man ønsker at satse på. Det peger ifølge transportenergidirektør hos Circle K Danmark Peter Rasmussen på en branche, der står klar til at gøre noget.


- Vi kan se, at der i de danske virksomheder er et stærkt ønske om at reducere udledningerne, og at folk rent faktisk har en ret god idé om, hvilke alternativer der er, men at der simpelthen er for stor usikkerhed til, at de tør satse på det ene frem for det andet, siger Peter Rasmussen.


Rådgivning om den grønne omstilling
Ifølge Peter Rasmussen har der været et stort fokus på privatbilismen de seneste år. Men den tunge transport belaster klimaet næsten lige så meget som privatbilismen. Det er blandt andet derfor, Circle K Danmark kipper med flaget i forlængelse af resultaterne af denne analyse, ligesom selskabet også er klar til at gøre deres del for at fordre en grøn omstilling.


I den forbindelse har Circle K Danmark fået uddannet en række MBE-rådgivere, som er Morgendagens Brændstofeksperter (MBE). Deres rolle er at rådgive virksomheder omkring grøn omstilling i deres eget tempo, og hvor det giver mening. Første del af denne rådgivningsproces er ifølge Peter Rasmussen en række gratis webinars - online seminarer, der kan følges via en netvorbindelse.


- Vi vil som en start tilbyde webinars, der vil give indspark til, hvordan virksomheder bliver i stand til at optimere deres brændstofforbrug, så de kan komme i gang med deres grønne omstillingsproces, der samtidig støtter op om deres forretning, siger Peter Rasmussen fra Circle K.


Indhold og læringsmål i første Webinar:
  • Hvad er de politiske mål for den grønne omstilling?
  • Hvilken rolle spiller transporten i den grønne omstilling?
  • Hvad er forskellen på global og lokal CO2-udledning?
  • Hvordan kan min virksomhed bidrage allerede i dag?
  • Hvordan kommer din virksomhed i gang - på jeres niveau og i jeres tempo?
  • Hvilke to konkrete redskaber eller tiltag kan I anvende til at kickstarte arbejdet?

Om Circle K Danmark:
  • Circle K Danmark er en af landets førende virksomheder med over 100 års virke i krydsfeltet mellem brændstof- og detailhandelsbranchen
  • Circle K har over 240 stationer med tilhørende butik, hvoraf mange er døgnåbne. Hertil kommer 180 ubemandede stationer (INGO og 1-2-3) samt 30 truck-stationer
  • Circle K's øvrige services omfatter blandt andet fyringsolie og diesel til opvarmning og industri
Internationalt har Circle K-koncernen et globalt netværk af stationer i blandt andet Skandinavien, Polen, De Baltiske Lande og Nordamerika.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brøndby-vognmand får tre-akslet bogie-trækker
- Virksomhederne bør bidrage til at begrænse belastningen på den kollektive trafik
- Ilt-leverandør kører ud med fire luftaffjedrede aksler
- Vognmandsorganisation forventer politisk slagsmål om vejpakken
- EU’s ministeråd vedtager reform af chaufførers vilkår
- EU’s Ministerråd vedtager nye regler for digitalisering af godstransportinformation
- Det tunge marked er gået tilbage
- Transportvirksomhed hænger ny tre-akslet på forvognen
- Familie-firma får firmabil med blikfang
- Nyt færgeleje blev taget i brug dagen efter
- Politisk aftale åbner for flere ladestandere og mere bæredygtig erhvervstransport
- Kranen er klar til at bore brønde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst