Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bilister lukker busser inde ved stoppestederne

Tirsdag 22. oktober 2019 kl: 11:33
Share  


Af: Redaktionen

Flere og flere bilister ser stort på Færdselslovens regler om, at de skal give plads til busser, der giver tegn til at sætte i gang ved et stoppested. Trafikselskabet Midttrafik lancerer derfor i samarbejde med Busselskabet Aarhus Sporveje en kampagne, der skal sætte fokus på bilisternes vilje til at lukke bussen ud i trafikken. Budskabet, der står tydeligt på bussernes bagende lyder: ”Kig godt på mig, du lader nu bussen komme uuuud i trafikken…”

Baggrunden for kampagnen er, at flere og flere bilister har glemt - eller ser stort på, hvad de har fået at vide, da de tog kørekort - nemlig, at man som bilist skal give plads til busser, der giver tegn til at sætte i gang ved busstoppesteder.


Det er forståeligt, at første bil måske køre forbi. Men når den anden bil lukker bussen ud, har bilisten hjulpet op mod 100 buskunder ud i trafikken. Men hverdagen i Aarhus er ganske anderledes for mange buschauffører. De oplever, at op til fire, fem, seks biler kører forbi bussen, mens de holder og blinker ud fra stoppestedet. Konsekvensen er, at busserne ikke kan overholde køreplanen, og mange kunder kommer for sent til arbejde og uddannelse.


Situationen har fået Midttrafik og Busselskabet Aarhus Sporveje til at sætte fokus på problemet med fremkommelighed på vejene i Aarhus med den nye kampagne. Formålet med kampagnen er, at få bilisterne til at tage hensyn til bussen, ved at lade den komme ud, når den blinker.


Idéen til kampagnen kommer fra chaufførerne selv. De oplever, at problemet bliver større og større - især om morgenen og eftermiddagen, når folk har travlt med at komme til og fra arbejde. Det skaber frustration blandt chauffører og kunder i bussen, og i nogle tilfælde kan der opstå farlige situationer, når bussen skal kæmpe sig ud fra stoppestedet.


Færdselsloven om kørsel ved busstoppested m.v.

Paragraf 19
Kørende, som i tættere bebygget område nærmer sig et stoppested, hvor en bus er standset, skal, hvis føreren af bussen giver tegn til igangsætning, nedsætte hastigheden og om nødvendigt standse, således at bussen kan forlade stoppestedet. Føreren af bussen fritages dog ikke herved for at udvise særlig forsigtighed for at undgå fare.

Stk. 2. 
Kørende, som nærmer sig en skolebus, der er standset for at optage eller afsætte passagerer, skal udvise særlig agtpågivenhed. Det samme gælder, når en skolebus forlader et sådant sted. Føreren skal specielt være opmærksom på, om børn befinder sig på kørebanen eller er på vej ud på denne.

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nyt klimapartnerskab skal sikre bæredygtigt byggeri
- Regeringens klimapartnerskaber
- Vi skal undgå klimainitiativer, der svækker danske vognmænd i den internationale konkurrence
- Miljøministerium arbejder på at finde en løsning
- TUR’s bestyrelse har fået to nye medlemmer
- Virksomheder fik bøder for at mangle oplysninger på varebiler
- Kattegatkomitéen styrker formandskabet
- Holstebro-vognmand har en prins på siden
- Stor transportvirksomhed melder sig ud af transportorganisation
- Region sætter penge på sporet
- Fagforening får godt 200.000 hjem i faglige sager
- Arbejdsskadesager gav 58.624 kroner i oktober

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst