Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Hybridfærge bliver mere miljøvenlig

Mandag 21. oktober 2019 kl: 12:43
Share  


Af: Redaktionen

Som den første af de i alt fire Scandlines‘ hybridfærger på ruten Rødby-Puttgarden er færgen »Schleswig-Holstein« blevet udstyret med fire nye thrustere. Thrusternes funktion er både at styre og at drive skibet fremad. De nye thrustere støjer mindre og giver færre vibrationer under vandet. Det bidrager til bedre levevilkår for blandt andre marsvinene i Femern Bælt. Desuden reducerer de nye thrustere CO2-udledningen fra færgen

Hybridfærge bliver mere miljøvenlig
I september forlod »Schleswig-Holstein« sine vante omgivelser på Rødby-Puttgarden ruten og satte kursen mod værftet Remontowa i Gdansk i Polen for at få monteret fire nye pull-thrustere fra Kongsberg Marine til erstatning for de eksisterende over 20 år gamle push-thrustere. Hver thruster har fire propelblade, vejer 25 ton og har en diameter på 3,2 meter.


På de gamle push-thrustere sidder propellerdrevet bagest, så vandet først skal forbi thrusteren, inden det når til selve propellerdrevet. Med de nye thrustere har Scandlines skiftet til hightech pull-thrustere, hvor propellen sidder forrest på thrusteren, så der opnås et mere homogent flow gennem vandet. På den måde reducerer Scandlines undervandsstøj og vibrationer betydeligt. En del havdyr bliver negativt påvirket af den støj, skibsfart forårsager under vandet. Derfor har både miljøorganisationer og Scandlines særligt fokus på netop undervandsstøj. På Rødby-Puttgarden ruten er det først og fremmest marsvin, det drejer sig om.


Samtidig med monteringen af de nye thrustere blev skibets skrog rundt om hver thruster ændret en smule for yderligere at optimere vandtilstrømningen til thrusterens propellerdrev. Under værftsopholdet blev en af skibets generatorer taget ud og erstattet med en større dieselgenerator på 4.950 kilowatt. Det gør det muligt at sejle på én dieselgenerator i stedet for to. Der blev også udført en række vedligeholdelsesarbejder som renovering af besætningens badefaciliteter.


I 2020 bliver thrusterne på de tre øvrige hybridfærger på Rødby-Puttgarden ruten udskiftet.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nyt klimapartnerskab skal sikre bæredygtigt byggeri
- Regeringens klimapartnerskaber
- Vi skal undgå klimainitiativer, der svækker danske vognmænd i den internationale konkurrence
- Miljøministerium arbejder på at finde en løsning
- TUR’s bestyrelse har fået to nye medlemmer
- Virksomheder fik bøder for at mangle oplysninger på varebiler
- Kattegatkomitéen styrker formandskabet
- Holstebro-vognmand har en prins på siden
- Stor transportvirksomhed melder sig ud af transportorganisation
- Region sætter penge på sporet
- Fagforening får godt 200.000 hjem i faglige sager
- Arbejdsskadesager gav 58.624 kroner i oktober

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst