Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Storebæltsforbindelsen og Øresundstunnelen får permanent fartkontrol

Mandag 7. oktober 2019 kl: 14:05
Share  


Af: Redaktionen

Flere eksempler på bilister, der kører hurtigere end tilladt - og samtidig filmer deres lovovertrædelser på deres vej gennem Øresundstunnellen - for efterfølgende at vise omverdenen deres fartgælde via facebook og andre sociale medier - får konsekvenser. Transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyser, at Sund & Bælt, der står for Storebælts- og Øresundsforbindelserne vil sørge for, at der bliver opsat permanent fartkontrol i Øresundstunnelen og på Storebæltbroen

Der vil være tale om såkaldt stræknings-ATK, som måler trafikanternes gennemsnitsfart og udløser en straf, hvis den tilladte hastighed overskrides. 


Ud over eksemplerne med fart- og filmglade bilister i Øreundstunnellen viser målinger fra Øresundstunnelen og på dele af Storebæltsforbindelsen, at for mange bilister overtræder hastighedsgrænserne. I Øresundstunnelen er der også været en række alvorlige ulykker som følge af for høj hastighed.


- For høj fart, der ikke er tilpasset forholdene, øger risikoen for ulykker. Og trafikulykker i tunneler og broer er ofte mere alvorlige end ulykker i åbent land, ligesom andre trafikanter han have svært ved at undvige og derfor risikerer at blive en del af ulykken. Derfor er den vanvidskørsel, som vi har set eksempler på i Øresundstunnelen fuldstændig uacceptabel, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:


- Det skal vi stoppe for én gang for alle. Derfor er jeg rigtig glad for, at der bliver opsat strækningskontrol, som skal måle trafikanternes gennemsnitsfart og dermed sikre, at de får en hilsen fra politiet, hvis de overskrider hastighedsgrænsen.


Transportministeren peger også på, at ulykker på kritisk infrastruktur som Øresundstunnelen og Storebæltsforbindelsen kan have en forsyningsmæssig betydning, fordi infrastrukturen netop er hovedfærdselsåre for både arbejdskraft, varetransporter og ambulancekørsler. Når sådanne færdselsårer lukker ned på grund af uheld, lukker det samtidig ned for fremkommeligheden på tværs af landet, hvilket koster samfundet dyrt. 


Sund & Bælt A/S står for projektet og vil sammen med en projektgruppe bestående af selskabet selv, Øresundsbro Konsortiet, Vejdirektoratet, Transport- og Boligministeriet, Justitsministeriet og Rigspolitiet lave en plan for, hvordan et stræknings-ATK-system kan etableres og drives.


Fakta om hastighed, bilister og de to faste forbindelser:
  • Vejdirektoratets seneste hastighedsmåling (2019) lige ved indkørslen til Øresundstunnellen viste en gennemsnitshastighed på 105,8 km i timen, og at ca. 85 procent af trafikanterne kørte over 90 km i timen, som er hastighedsgrænsen i tunnelen. 
  • Vejdirektoratets seneste hastighedsmåling (2019) på Storebæltsforbindelsen lige vest for Vestbroen viste en gennemsnitshastighed på 109 km i timen på en strækning med en hastighedsbegrænsning på 110 km i timen. Halvdelen af bilisterne overskred hastighedsbegrænsningen
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffør fra Kroatien blev idømt fængelsstraf ved retten i Herning
- Opbygger var med til at vinde udbud og har leveret to opbygninger
- Nystartet vognmand kører ud med 650 nye heste
- Direktør i dansk vognmandsorganisation får britisk hædersbevisning
- Biogaslastbiler giver erfaringer til fremtiden
- Dagligvarerne kommer med biogas-lastbiler
- Shipping-firma i Fredericia kører ud med sværlasttrailer med udtræk
- Postkoncern sælger svensk datterselskab
- Udenlandsk lastbil havde hash med til Løsning
- Det første letbanetog er på vej til Odense - med lastbil
- Lastbil-koncerns danske selskab opnår højeste certificering inden for teknisk support
- Transportorganisation går fra en til to mand i Bruxelles

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst