Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANSK ERHVERV:

Vi står klar til at hjælpe den nye regering

Onsdag 26. juni 2019 kl: 14:04
Af: Redaktionen

Efter indgåelsen af en politisk forståelse mellem S, SF, RV og EL stod det tirsdag aften klart, at Danmarks næste regering kommer til at bestå af Socialdemokratiet ledet af statsminister Mette Frederiksen. Set med erhvervslivets øjne er der gode elementer i udspillet, der har fået titlen ”Retfærdig retning for Danmark”

- Den nye regering vil mange ting, for eksempel når det gælder klima og velfærd. Derfor lyder det fra den nye statsminister, at råderummet skal udvides blandt andet ved at sikre, at flere går fra passiv til aktiv forsørgelse, opkvalificering, nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft og at flere går fra at arbejde deltid til fuld tid. Det er gode ambitioner, siger Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv - og tidligere konservativ minister i flere Venstre-ledede regeringer siden 2001.


- Aftalen betyder også, at arbejdskraftsudbuddet som minimum skal være uændret. Vi mener, det er nødvendigt, at vi hæver arbejdskraften i Danmark, hvis erhvervslivet fremover skal kunne sikre økonomisk vækst og dermed beskæftigelse, som er forudsætningen for vores fælles velfærd. Dansk Erhverv har en lang række forslag til, hvordan vi kan sikre flere hænder og hjerner. Dem ser vi frem til at diskutere med den nye regering. Det er vigtigt, at regeringen har fokus på et sundt investeringsklima, der skaber produktivitetsvækst og løfter underskoven af iværksættere i Danmark. Jeg hæfter mig i den forbindelse særligt ved ambitionen om, at Danmark bliver et grønt iværksætterland. Det har vi kæmpet hårdt for i Dansk Erhverv, siger Brian Mikkelsen videre.


Selvom Brian Mikkelsen ser positivt på flere punkter, ser mener han også, at nogle elementer i aftalen går i den forkerte retning set ud fra Dansk Erhverv’s synspunkt.


- For eksempel står der decideret i aftalen, at topskatten ikke skal sænkes. Det er ærgerligt. Blandt andet fordi det kunne være med til at få en del danskere til at arbejde mere. Netop det, som regeringen ønsker. Det er heller ingen god idé at tilbagerulle den fornuftige lempelse af skatten for virksomhedsarvinger, som den tidligere regering indførte. Det er heller ikke klogt, når man vil skære voldsomt på det offentliges brug af konsulenter. De bidrager med værdi, fordi de har viden og kompetencer, som betyder, at det offentlige kan arbejde bedre og smartere, siger den tidligere konservative minister - og nu værende direktør i Dansk Erhverv.


- Vi skal i stedet have mere offentligt-privat samarbejde, så vi sikrer innovation og, at vi får mest muligt ud af skattekronerne. Derudover ønsker jeg helt konkret et vækstteam med fokus på kommercialisering af ny forskning og viden. Den viden og brug af ny teknologi skal langt bedre ud og arbejde i virksomhederne, siger Brian Mikkelsen.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst