Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Søfolk i Aalborg får forbedret velfærden

Mandag 24. juni 2019 kl: 12:04
Share  


Af: Redaktionen

En donation på 200.000 kroner fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn til velfærdsorganisationen Seaman Aalborg skal forbedre velfærden for de søfolk, der anløber Aalborg Havn. Pengene skal blandt andet gå til indkøb af cykler, udflugter samt gratis data i de kommende tre år

Søfolk i Aalborg får forbedret velfærden
Fremover vil sømændene opleve endnu bedre forhold, når de er i land. En donation på 200.000 kroner fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn har gjort det muligt at videreudvikle velfærdsydelserne for de søfarende. Det glæder man sig over hos velfærdsorganisationen Seaman Aalborg - overtaget fra Aalborg-Nørresundby Søfarts-Service - der driver det daglige velfærdsarbejde for sømænd, der ankommer til havnene i Aalborg og Nørresundby.


- Det betyder utrolig meget, at vi med uddelingen har mulighed for at videreudvikle på velfærdsydelserne for sømændene. Det har længe været et ønske at kunne give dem endnu bedre forhold, når de er i Aalborg, og nu får vi blandt andet mulighed for at aktivere dem fysisk, når de er i havn, lyder det fra Bo Kikkenborg, der er hoteldirektør på Kompas Hotel Aalborg og leder hos Seaman Aalborg. 


Donationen skal blandt andet gå til indkøb af cykler, som skal gøre det nemmere for sømændene at transportere sig rundt i Aalborg og Nørresundby. Derudover skal der være mulighed for at tage på forskellige udflugter, når sømændene gør ophold på land. Sidst, men ikke mindst, ønsker Seaman Aalborg at lette sømændenes kontakt med familie og venner via gratis data til sømændene i tre år. 


Bag uddelingen står administrerende direktør i Hedegaard Agro, Søren Rathcke, og administrerende direktør hos Aalborg Havn, Claus Holstein.


- Seaman Aalborg gør et enormt stykke arbejde for sømændene, og vi er rigtig glade for, at vi har mulighed for at bidrage til udviklingen af velfærdsarbejdet til gavn for sømændene på land, siger Søren Rathcke, der suppleres af Claus Holstein:


- Det er helt afgørende, at sømændene bliver taget godt imod og har gode forhold, når de besøger vores by. Efter ofte lang tid til søs er der behov for adspredelse under gode forhold, og derfor er det et meget prisværdigt arbejde, som Seaman Aalborg udfører. 


Tusindvis af søfolk tager hvert år et afbræk på land i Aalborg efter en længere periode på havet. Omkring 800 af sømændene bliver kørt fra Aalborg Havn til Kompas Hotel Aalborg (tidligere Sømandshjemmet), hvor de bliver tilbudt forskellige services og forplejning. 


Seaman Aalborg blev stiftet i 2013 gennem et samarbejde mellem Kompas Hotel Aalborg, Aalborg Havn og Handelsflådens Velfærdsråd. Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn kommer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Rederi-organisation har fået sin nye bestyrelse på plads
- Ny havn er taget i brug
- Dansk skibsfart har kurs mod et udfordrende år
- Kattegat er godt bud på næste havvindmøllepark
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp
- Transportøkonomisk forening har fået ny formand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst