Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

De faste fartkontroller har udløst op til 37.183 bøder

Fredag 26. april 2019 kl: 14:22
Share  


Af: Redaktionen

For et halt år siden opstillede Vejdirektoratet og Rispolitiet 20 faste ATK-standere - også kaldet stærekasser - der automatisk har registreret og fotograferet bilister, der har kørt med for høj hastighed forbi standerne. De 20 standere opsat 11 steder i landet har haft et samlet antal måletimer på 32.508 timer og har i perioden genereret 37.183 bøder

De faste ATK-standere - stærekasser - er et treårigt pilotprojekt, og Vejdirektoratet konkluderer overordnet, at det hidtil er en succes. 


Pilotforsøget skal over tre år teste, hvilken effekt stærekasserne har på trafikanternes hastighed.


De hidtidige erfaringer er, at stærekasserne generelt er blevet meget positivt modtaget af både borgere, kommuner og politikere, og Vejdirektoratet har modtaget mange ønsker om opsætning af endnu flere stærekasser rundt omkring i landet.


- Formålet med stærekasserne er ikke at udskrive en masse bøder. Det er derimod at få trafikanterne til at sætte hastigheden ned, fordi vi ved, det er med til at forbedre trafiksikkerheden. Stærekasserne er i det store hele blevet taget rigtig godt imod, og jeg har tillid til, at evalueringen til efteråret viser, at vi også i Danmark kan høste gode trafiksikkerhedsresultater af stærekasserne, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).


Stærekassernes placering er udvalgt af Vejdirektoratet i samarbejde med Rigspolitiet på baggrund af Vejdirektoratets ulykkesstatistik. 


De 20 standere har det seneste halve år haft et samlet antal måletimer på 32.508 timer og har i perioden maksimalt genereret 37.183 bøder. 


Stærekasserne skal i pilotprojektet ses som et supplement til politiets eksisterende fartkontrol med mobile fotovogne. 


Fakta:
  • De 20 opsatte stærekasser er en del af et treårigt pilotprojekt, der skal teste, hvordan kameraerne fra politiets fotovogne fungerer i faste standere, samt at undersøge hvilke effekt stærekasserne har på de danske trafikanter
  • Pilotprojektet skal del-evalueres i efteråret 2019 og bliver endelig evalueret i 2021. Ved del-evalueringen ses der blandt andet på ændringer i hastighedsniveauet og udviklingen i antallet af bøder
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Svensk kurervirksomhed køber op i Danmark
- Blandt de lette er Medcedes-Bens den tunge
- De tunge varebiler er kørt frem med 110
- Aabenraa Kommune vil ændre ejerstrategi for havnen
- Antallet af nyregistrerede lastbiler steg med 73 procent
- Special-transportør i Sommersted kører ud med ny seks-akslet blokvogn
- Distributør skifter til gas i Tyskland
- Vognmand i Vestjylland har fået fire-akslet påhængsvogn med tip
- EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden
- Specialist i det tunge tager syv på en gang
- Fragtmand har fået to tvillinger
- Scania kører frem med over 1.000 nyregistrerede lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst