Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ø-overgange kan blive billigere endnu

Torsdag 25. april 2019 kl: 14:09
Share  


Af: Redaktionen

Torsdag kom det frem, at Folketinget vil sætte ekstra 5,3 millioner kroner om året af til lavere priser på færgebilletter. Kommunerne får selv lov til at administrere pengene, så de får mulighed for at sænke priserne i lavsæsonen, i skolernes sommerferie, eller hvornår de ønsker at øge incitamentet til at tage færgen. Det falder i god jord hos Landdistrikternes Fællesråd

- Det er meget glædeligt, at Folketinget vil afsætte et ekstra beløb, der skal sidestille færgeturen med en tilsvarende strækning i bil, der alt andet lige er mere retfærdigt, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.


- Det er noget, vi længe har forsøgt at gøre opmærksomme på nødvendigheden af. I den sammenhæng skal det fremhæves, at det ekstra beløb også er for at give økonomisk robusthed og sikre mod eventuelle udsving i passagerantallet. Det er dermed ret afgørende for budgettet, når en lavsæson eller en skoleferie får færre til at tage turen over bølgerne, siger han videre.


Folketinget har siden 2016 sat penge af til, at prisen på ikkestatslige færgebilletter kunne sættes ned i månederne, der grænser op til højsæson. Det har resulteret i, at markant flere passagerer tager en tur til eksempelvis Læsø og Samsø.


Sidstnævnte har i særlig høj grad oplevet, at de lave priser på færgen har fået flere og flere turister til at valfarte til øen. Den økonomiske vinding, de lave færgepriser kan føre med sig, er økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) opmærksom på.


- Håndsrækningen er vigtig for at fastholde vækst og udvikling på øerne. Samtidig får de danske småøer større frihed til selv at vælge, hvordan de vil bruge ordningen med tilskud til lave priser, siger ministeren.


De fem ø-kommuner Ærø, Samsø, Fanø, Læsø og Langeland er alle er en del af Landdistrikternes Fællesråd, mens de 27 småøer er organiseret i søsterorganisationen Sammenslutningen af Danske Småøer. 


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny fjernbuslov har åbnet for nye busforbindelser i Danmark
- 193 europæiske lufthavne vil være emissionsfrie i 2050
- Danskerne er blevet mere klimabevidste på ferien
- Havarikommissionen har lagt ulykkesrapport frem
- Letbanen kører færre ture til Mårslet i sommerferien
- Flymotorer udsender partikler i stil med dieselmotorer
- Flere tog kommer på skinnerne mellem København og Ringsted
- Antallet af nye busser er øget med knap en fjerdedel
- Flere lastbiler og busser bliver vinket ind til vejsidesyn
- Aalborg Lufthavn konstaterer et fald i flytrafikken
- Den kollektive trafiks visioner om klimavenlig trafik og mobilitet kommer i fokus
- EU-Parlamentets transportudvalg har to danske medlemmer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst