Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATIONEN ITD:

Infrastrukturudspil fortjener stor ros

Torsdag 14. marts 2019 kl: 14:05
Share  


Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen og Dansk Folkeparti har præsenteret en aftale, hvor de har sat godt 112 milliarder kroner af til investeringer i infrastrukturen over frem ti log med 2030. I aftalen, der blev præsenteret onsdag i denne uge lægger partierne op til investeringer og forbedringer i vejnettet. Prioriteringerne i vejnettet vækker stor glæde hos transportorganisationen ITD, som længe har efterspurgt en ambitiøs og langsigtet plan målrettet vejinfrastrukturen i Danmark

- Det er en meget stor dag for transportbranchen, og vi er oprigtigt glade for at se det udspil, der nu er kommet fra regeringen og Dansk Folkeparti. Det er helt rigtigt set, at investeringerne bør målrettes vejnettet, hvor det vil give størst samfundsmæssig gevinst. For de afsatte midler vil det store motorvejs-H blive langt mere robust, og udspillet bevirker, at vi kan løse store dele af trængselsudfordringerne og samtidig fremtidssikre vejinfrastrukturen. Det er en vigtig opgave, hvis vi skal sikre vækst, beskæftigelse og konkurrenceevne i fremtiden, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


Hvis planen bliver realiseret, vil Nordsjælland få en forlængelse af Hillerød- og Frederikssundmotorvejen, Nordjylland få en tredje Limfjordsforbindelse, Sydsjælland få motorvej på den manglende strækning fra Rønnede til Næstved samt fra Holbæk til Kalundborg. Herudover vil udbygningen af E20 syd om Odense fortsætte, når veststrækningen er færdigetableret, og der vil blive etableret en ny midtjysk motorvej fra Haderslev til Give. Endelig omtaler planen udvidelser af Ring 3 og 4 samt en ny Ring 5 i Hovedstadsområdet, der skal aflaste Køge Bugt motorvejen.


- Som nævnt, rummer infrastrukturudspillet rigtig mange gode initiativer, som vi på vegne af vores medlemmer gerne ser realiseret så hurtigt som muligt. Desværre indeholder udspillet ingen konkrete økonomiske midler til den hårdt tiltrængte udvidelse af rastepladskapaciteten for lastbiler. De manglende rastepladser er til stor gene i dagligdagen for chauffører og vognmænd, og vi appellerer derfor stærkt til, at der fra puljemidlerne snarest afsættes tilstrækkeligt med økonomi til området, siger Carina Christensen.


Hun tilføjer, at det er vigtigt med en så bred politisk aftale om infrastrukturplanen som muligt, så initiativerne også er bæredygtige efter et valg.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp
- Miljøzoner kræver partikelfiltre - køretøjsejere får direkte besked
- Smitterisikoen er stor på transportområdet
- Jobcentre og a-kasser genåbner og sætter gang i den aktive beskæftigelsesindsats
- Fynsk miljø-virksomhed får ny ejer
- Privat uddannelsesinstitution sender første hold faglærte lastbilchauffører ud på vejene
- Transportøkonomisk forening har fået ny formand
- Polske mænd havde stjålne cykler med i lastbilen
- Arbejdsgiverorganisation genvælger bestyrelse
- Politiet udskrev knap 1.500 bøder til cyklister og knallertkørere
- Motorfærge har fået rotorsejl

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst