Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fritidstrafik bidrager til stigende bro-resultat

Onsdag 8. november 2023 kl: 12:01
Af: Redaktionen

Den del af fritidstrafikken over Øresundsbron, der har udgangspunkt i Danmark, har bidraget til et resultat efter årets første ni måneder, der lå 262 millioner kroner over resultatet for samme periode sidste år. Det oplyser Øresundsbron. Det fremgår også af kvartalsresultatet, at trafikken med lastbiler er gået tilbage

Øresundsbro Konsortiets resultat før værdiændringer var på 1.175 millioner kroner i perioden januar-september, hvilket var en stigning på 262 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.


Indtægterne fra vejtrafikken steg med 129 millioner kroner til 1.350 millioner kroner i årets første tre kvartaler sammenlignet med samme periode sidste år.


- I år kører vores danske fritidskunder over Øresundsbron som aldrig før. Stigningen begyndte allerede i foråret med flere rekorder, og tendensen fortsatte efter sommeren. En stærk dansk kronekurs og stor interesse for ferie i nærområdet menes at ligge bag denne udvikling, siger Linus Eriksson, der er administrerende direktør for Øresundsbron.


Med et gennemsnit på 20.824 passager pr. dag i januar-september var Øresundsbrons samlede vejtrafik 9,2 procent højere end i samme periode sidste år.


Færre lastbiler kørte over Øresund
Afmatningen i godstrafikken, som begyndte i april i år, blev forstærket i tredje kvartal. Hver dag i perioden januar-september passerede der i gennemsnit 1.870 lastbiler. Det er et fald på 5,8 procent i forhold til sidste år.


- Godsoperatørerne har meldt om en nedgang i godstransporten det seneste år, men det er først nu, vi begynder at mærke det på Øresundsbron. Faldet er accelereret mod slutningen af tredje kvartal, siger Linus Eriksson.


Erhvervstrafikken steg med 26,8 procent i forhold til de første tre kvartaler sidste år.


- Flytrafikken er steget, og både taxier og biludlejningsfirmaer kører meget mere end sidste år. Men der er fortsat flere digitale møder og flere dage med hjemmearbejde, hvilket bidrager til, at trafikken stadig er lavere end før pandemien, siger Linus Eriksson.


Øresundsforbindelsens grønne passager med køretøjer drevet af el eller brint, er steget med omkring 40 procent fra årets begyndelse til udgangen af tredje kvartal. I januar 2023 var den samlede andel af grønne passager 7 procent - og den er løbende steget til 9,8 procent i juni. For personbiler alene er stigningen gået fra 7,5 til 10,6 procent.


Øresundsbro Konsortiets renteomkostninger faldt fra 324 millioner kroner til 210 millioner kroner, som følge af faldende gæld og faldende inflation især i Danmark. Renteomkostningerne ligger dog fortsat over niveauet fra tidligere år. Driftsomkostningerne steg med 11 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år til 196 millioner kroner 


Årets resultat før værdiregulering forventes at ende i intervallet 1.300-1.400 millioner kroner, hvilket overgår en tidligere prognose fra Øresundsbro Konsortiet.


Øresundsbro Konsortiet - Hovedposter i perioden (millioner DKK)


Jan – sept 2023

Jan – sept 2022

Udvikling

Indtægter vej

1 350

1 221

129

Indtægter jernbane

437

405

32

Øvrige indtægter

15

13

2

Indtægter i alt

1 802

1 639

163

Driftsomkostninger

-196

-185

-11

Andre driftsomkostninger

-2

-7

5

Afskrivninger

-219

-210

-9

Resultat af primær drift

1 385

1 237

148

Finansielle poster

-210

-324

114

Resultat før værdireguleringer

1  175

913

262

Værdiregulering, dagsværdieffekt netto*

178

1 752


Værdiregulering, valutakurseffekt netto*

27

69


Periodens resultat

1 380

2 734



(Kilde: Øresundsbro Konsortiet)



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fire-akslet tip-trailer skal bruges til entreprønøropgaver
- Syv lynladere kom ikke alene
- Havneudvidelse i Vendsyssel bliver delt op i flere etaper
- Tre-akslet tip-trailer har tvangsstyret aksel
- Mindre transportfirma på Bornholm er endt som konkursbo
- Italien får opbakning fra dansk transportorganisation
- Grænseby får ladeplads med syv lynladere til lastbiler og busser
- Tysk trailerproducent har nået 2.000.000 aksler
- Enhedslistens transportordfører træder ud af Folketinget
- Transportorganisation inviterer til åbent vognmandsmøde
- Flere pakker får svensk-dansk postkoncern til at åbne flere pakkeshops
- Shipping-virksomhed sendte en vognmand til Hedensted for at hente udtrækstrailer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst