Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Irske myndigheder finder den hidtil største sending kokain på fragtskib

Onsdag 27. september 2023 kl: 17:20
Af: Redaktionen

En fælles aktion mellem flere irske myndigheder - politi, told og marine - natten til tirsdag i denne uge afdækkede i den hidtil største mængde kokain på fragtskibet »Matthew«, der sejler under Panama-flag. Kokainen, der vejede 2,2 ton, skulle ifølge myndighederne have været afsat i Irland og kunne dermed have indbragt 157 millioner euro


Mandskab fra den irske flåde entrede skibet fra en helikopter. Da de havde sikret sig skibet, blev yderligere mandskab sejlet ud til skibet, der efterfølgende blev eskorteret til havnen i Cork.


Indsatsen mod skibet og kokainsmuglerne var ledet i et samarbejde mellem myndigheder i syv EU-lande - Frankrig, Irland, Italien, Spanien og Holland - og Storbritannien.


Under aktionen blev tre mænd på henholdsvis 60 år, 50 år og 31 år anholdt og sigtet for organiseret kriminalitet.


Ifølge The Irish Times er yderligere to blevet anholdt i forbindelse med forsøget på at smugle de 2,2 ton kokain ind i Irland. De to mænd var fredag aften sejlet ud i en fiskertrawler, som de havde købt tidligere på dagen. De sejlede dog på en sandbanke søndag aften og blev anholdt i de tidlige morgentimer mandag. Myndighederne har en formodning om, at fisketrawleren skulle bruges til at fragte kokainen i land fra fragtskibet »Matthew«.


Myndighederne i de syv EU-lande og Storbritannien var på forhånd vidende om, at fragtskibet, der kom fra Guyana i Sydamerika, havde kokain ombord.


The Irish Times skriver onsdag, at ejerne af fragtskibet »Matthew« i dag hedder Matthew Maritime Inc. der har hjemme på Marshall-øerne i Stillehavet. The Irish Times skriver videre, at skibet, der er en bulkcarrier bygget i 2001, har skiftet navn og flere gange inden for de seneste år.


Ifølge The Irish Times blev skibet, der tidligere kendt under navnet »Sea Beauty« og »Peregrine«, i januar 2020 til »Akson Sara« for senere at blive til »Honmon«, der 10. august i år var registreret i Kina. Omkring en måned senere blev skibet til Panama-registrerede »Matthew«, som nu er tilbageholdt i havnen i Cork i Irland.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Genvalgt kom­mis­sions­for­mand udsender maritime pejlemærker
- Rederikoncern forventer et mindre resultat
- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst