Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

41-årig mand skal 15 år i fængsel for narkosmugling

Torsdag 13. april 2023 kl: 10:06
Af: Redaktionen

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har afdækket indsmuglingen af store mængder kokain, der blev smuglet til Danmark gennem Københavns Lufthavn. Det har nu ført til en lang fængselsdom til en 41-årig mand for at planlægge og koordinere indsmugling og videreoverdragelse af i alt 235 kg kokain. Dommen faldt tirsdag i denne uge i Københavns Byret


De i alt 235 kilo kokain blev ad to omgange i 2020 transporteret i sportstasker ombord på fly fra den Dominikanske Republik til Danmark via Københavns Lufthavn. 




Den 41-årige gennemførte indsmuglingen og videreoverdragelsen i forening med flere medgerningsmænd fra både Danmark og udlandet.




NSK har kunnet afdække indsmuglingen ved at få adgang til krypteret kommunikation sendt mellem gerningsmændene. Her fremgik det eksempelvis, hvilket bagagetag, der sad på de relevante tasker, hvori kokainen var gemt. Det var derfor også muligt at konstatere, at de store mængder narkotika henholdsvis 11. januar og 29. februar 2020 i begge tilfælde landede omkring klokken 7 om morgen i lufthavnen i København.




(Foto: NSK)


NSK oplyser, at sagen mod den 41-årige er en del af et støre sagskompleks, hvor politiet mener at have optrevlet et organiseret narkotika-netværk med tråde til udlandet.




Sagskomplekset involverer over 30 personer i alt.


- Flytransport giver risiko for indsmugling af narkotika fra alle verdenshjørner, derfor sender det også et vigtigt signal, at der ved domfældelsen er slået hårdt ned på de to indsmuglinger, som er sket gennem Københavns Lufthavn, siger anklager hos NSK, Jelena Vestergaard Hansen.

Anklager ved NSK, Julie Solhøj, var efter dommen i Københavns byret meget tilfreds med, at retten valgte at udmåle en lang fængselsdom for at markere, at der var tale om organiserede indsmuglinger af usædvanligt store mængder kokain gennem lufthavnen. 


- Dommen viser, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at netop denne type kriminalitet skal tages meget alvorligt, siger Julie Solhøj.
 
Den 41-årige fik som følge af dommen konfiskeret ca. 39 Bitcoin, et Rolex armbåndsur samt mindre mængder af hash og skunk.



 
Om NSK:
  • National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 

  • NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.
  • NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
  • De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst