Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportvirksomhed fra Esbjerg havde trailere med fra Nordnorge

Tirsdag 7. december 2021 kl: 16:36
Af: Redaktionen

Transportvirksomhed fra Esbjerg havde trailere med fra Nordnorge

I fredags kunne vi her på transportnyhederne.dk fortælle, at den norske togoperatør CargoNet havde fået sat en transport med 700 ton ferske fisk på skinner for at sende dem med tog fra Narvik i Nordnorge til Padborg i Syddanmark. Toget, der kan forkorte transporttiden mellem Nordnorge og Danmark, havde den danske transportkoncern Blue Water med hovedsæde i Esbjerg med på vognene

Transportvirksomhed fra Esbjerg havde trailere med fra Nordnorge
Den nye transportservice, som kørte sin første tur som en test fra fredag til søndag, er baseret på et samarbejde mellem Blue Water, CargoNet og Nor-log Thermo. Den skal sikre friske fiskeforsyninger til resten af Europa. Efter ankomsten søndag blev trailerne læsset af og kørt videre til Blue Waters køleterminal, der ligger nabo til godsbaneterminalen i Padborg. Blue Water varetager herfra den videre distribution rundt i Europa. 
 

I nordgående retning benyttes trailerne til transport af fødevarer og andre former for forbrugsvarer fra kontinentet og Danmark til Norge. Toget kører via Malmø til Oslo, hvorfra distribution til hele Norge er muligt. 
 

- Fra januar kan vi tilbyde ugentlig ankomst med frisk fisk direkte fra Nordnorge. Med den forventede opbakning fra de norske fiskeeksportører regner vi fra efteråret med at have tre ugentlige ankomster. Når vi vælger at transportere via bane fremfor vej, formår vi at reducere leveringstiden markant, og det er naturligvis altafgørende ved transport af fersk fisk. Samtidig betyder løsningen, at vi kan spare atmosfæren for cirka 7.000 ton CO2 om året, siger Bent Rasmussen, der er Director Reefer Logistics Road hos Blue Water. 


4.000 færre lastbiler på vejene  
Transportmarkedet i Europa er lige nu under et  pres på grund af chaufførmangel, Brexit og Covid-19. Det betyder, at både speditører og kunder oplever usikkerhed i leveringerne. Den nye service fra de tre partnere kan bidrage til at afhjælpe de stigende kapacitetsproblemer. 
 

Baneløsningen nedbringer antallet af lastbiler på de norske veje med cirka 4.000 enheder om året, og samtidig er leveringssikkerheden højere, da man på skinnerne undgår påvirkning fra trængsel på vejene. Netop disse fordele er vigtige for Nor-log, som har specialiseret sig i køletransport af fødevarer fra Norge.


- Det var væsentligt for os at etablere samarbejde med en partner af første klasse, der kunne varetage den videre distribution sydpå, og Blue Water har både erfaringen, de rigtige medarbejdere, faciliteterne samt det rigtige udstyr til at løse opgaven, siger daglig leder hos fra Nor-log, Erlend Pekeberg.
 

Interesserede kan læse mere om den nye tog-forbindelse her:

Norsk jernbaneoperatør kører ferske fisk med tog til Padborg










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst