Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn får medhold i Landsretten i sag mod færgerederi

Fredag 3. december 2021 kl: 10:37
Af: Jesper Christensen

Landsretten er enig med byretten i, at Danske Færger A/S skal betale restgælden til Rønne Havn A/S, men foretager et fradrag. Danske Færger A/S skal foretage fuldstændig reetablering af en række af de anlæg, de har benyttet. Sagen startede i 2018, hvor Rønne Havn A/S rejste en retssag mod Danske Færger A/S ved retten på Bornholm. Sagen bunder i uenighed om fortolkning af nogle finansierings- og brugsaftaler i forbindelse med, at Danske Færger A/S i foråret 2016 ikke fik forlænget kontrakten om den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm

Uenigheden handler blandt andet om restfinansieringen af de anlæg, som Danske Færger A/S har fået etableret og benyttet. Kravene omhandler også de tilhørende reetableringsforpligtelser.


Rønne Havn A/S anlagde i 2018 en retssag mod Danske Færger A/S, fordi rederiet udlod at indfri de resterende økonomiske forpligtelser og foretage reetablering efter anlæg, der skulle fjernes. Sagen blev behandlet ved Retten på Bornholm i juli 2020, hvor byretten gav Rønne Havn A/S medhold i sin fortolkning af de indgåede aftaler - både omkring betaling af restgæld og kravet om fuldstændig reetablering i lighed med, hvad der gælder for havnens øvrige brugere.


Landsretten har med sin afgørelse i sagen givet Rønne Havn A/S medhold i fortolkningen af de aftaler, som havnen har haft med Danske Færger A/S. Landsretten anser også Rønne Havn A/S’ krav for berettigede.


Landsretten mener, modsat byretten, at der skal foretages et fradrag svarende til betalinger som Rønne Havn A/S modtager fra Molslinen, der i dag driver den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm - og efter 2018 har overtaget rederiet Danske Færger A/S.


Landsretten fratager, modsat byretten, to anlæg fra forpligtelse om reetablering fra en aftale indgået i 1999.  


- Vi er glade for landsrettens vurdering af sagen, selvom den ikke var så klokkeklar som byrettens. For os var det vigtigt, at vi fik rettens ord for, at Danske Færger A/S skal indfri deres gæld, og de samtidig skal foretage en fuld reetablering af en række anlæg, som de har benyttet, mens de har besejlet Bornholm. Danske Færger A/S har nu et år til at få reetableringen gennemført, og det ser vi frem til, for det vil dermed sætte et endeligt punktum i sagen, siger Thomas Bendtsen, der er administrerende direktør i Rønne Havn A/S.


Ovennævnte sag er en anden end den, som Molslinien A/S har anlagt mod Rønne Havn A/S. Denne sag handler om Rønne Havn A/S' rabatstruktur og prissætning.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst