Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgernes kurs mod fremtiden går via et "tilbagepunkt"

Onsdag 8. september 2021 kl: 10:44
Af: Redaktionen

Biler og passagerer er ved at vende tilbage til færgerne, hvor de supplerer lastbilerne, som siden foråret 2020 har været kundegrundlaget for rederierne. Organisationen Danske Rederier fremhæver, at især indenrigsfærgerne har haft en god sommer, mens ruterne til Norge stadig er påvirket af de restriktioner, som de norske myndigheder har indført for at dæmme op for smitte med corona-virus

På de fleste af Molslinjens ruter endte sommeren med at blive bedre end sommeren 2019, og dermed er rederiet helt oppe i omdrejninger igen efter corona.


Scandlines med ruter til Tyskland har for personbiler og passagerer endnu ikke nået samme niveau som før coronakrisen, og sommeren kan ikke måle sig med sommeren 2019. Den er dog markant bedre end sommeren sidste år. Lastbilerne har også fyldt godt op på færgerne i år, og sommeren har været langt bedre end i både 2020 og 2019.


ForSea, som sejler Helsingør-Helsingborg, nærmer sig niveauet fra sommeren 2019, når man ser på aktiviteten fra Danmark til Sverige, mens der den anden vej kun har været cirka halvt så mange rejsende som for to år siden.


- Det er svært at tegne et entydigt billede af færgernes sommer. Men generelt kan man sige, at indenrigsfærgerne har haft en virkelig god sommer med mange udsolgte afgange, mens færgerne til Tyskland og Sverige klarede sig bedre end sidste år, men ikke så godt som før corona for to år siden. Så der er fremgang mange steder, og vi nærmer os noget, der minder om tiden før corona, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier.


De fyldte færger herhjemme og de positive takter fra færgerne mod Sverige og Tyskland gælder ikke Norgesfærgerne. DFDS og Fjordline ligger stadig langt under normalt sommerniveau og har været og er fortsat udfordret af norske indrejserestriktioner og karantæneregler.


- Norge er et smertensbarn for os. Det er fortsat besværligt at rejse i Norge for udenlandske gæster, og det kan aflæses meget tydeligt i trafiktallene hos DFDS og Fjordline. Det er frustrerende, for det virker til at rejselysten generelt har været stor, men det har været for besværligt at holde ferie i Norge, og det har holdt mange væk. Vi kan kun håbe på, at adgangen til Norge bliver nemmere, så vi kan få fyldt disse færger også, siger Jacob K. Clasen.  


Ud over de to nævnte rederier med norgesfærger sejler det norske rederi Colorline også mellem Norge og Danmark.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst