Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kraftig vækst skaber pladsmangel i limfjordshavn

Tirsdag 27. oktober 2020 kl: 15:01
Share  


Af: Redaktionen

Desmi Ocean Guard, der er en af landets mest fremtrædende inden for udvikling og produktion af systemer til rensning af skibes ballastvand, er på to år gået fra seks til 32 medarbejdere og vokser forsat markant. Derfor har virksomheden indgået en lejeaftale med Port of Aalborg - Limfjordens største havn - om en 1.200 kvadratmeter stor kontorbygning, som skal fremtidssikre Desmi Ocean Guards udvikling

Kraftig vækst skaber pladsmangel i limfjordshavn
Behovet for at rense vandet, som skibene bruger som ballast, er øget i takt med kampen mod de invasive arter, der fragtes kloden rundt via ballastvand. Denne kamp blev sidste år intensiveret med en ny lovgivning, der kræver, at alle nye skibe opfylder den såkaldte D2-standard, som begrænser mængden af levedygtige organismer, skibene må udlede. 


Alle eksisterende skibe skal ifølge lovgivningen leve op til D2-standarden inden september 2024. Den strammere lovgivning mærker man tydeligt hos Desmi Ocean Guard, som siden 2009 har udviklet og produceret systemer til rensning af skibes ballastvand.


Virksomheden har de seneste år oplevet en massiv vækst i efterspørgslen på ballastvandsystemer. På blot to år er Desmi Ocean Guard gået fra seks til 32 medarbejdere, som beskæftiger sig med projektledelse, engineering, salg og udviklingsaktiviteter, mens produktion, idriftsættelse og service varetages af søsterselskaber i Desmi-koncernen. Den markante vækst betyder, at virksomheden er vokset ud af sine eksisterende rammer  og derfor har indgået en aftale med Port of Aalborg om at leje af en 1.200 kvadratmeter stor kontorbygning.


Det anslås, at kun 15 procent af de nuværende skibe har de rette rensesystemer, hvilket skaber en markant efterspørgsel på nye teknologier og systemer, som inden for få år skal være en obligatorisk del af alle skibe. 


- Vi forventer derfor at vækste endnu mere i de kommende år, siger Rasmus Folsø, der er administrerende direktør hos Desmi Ocean Guard.


- Vi har længe haft et ønske om at finde et sted, hvor vi kunne få plads til at udfolde os og vokse videre. Det var derfor helt ideelt, da vi fik at vide, at Port of Aalborg havde en ledig bygning med både kontorer og lagerrum til vores måleudstyr og værktøj. Udvidelsen af vores faciliteter er et helt naturligt skridt i virksomhedens udvikling, og vi kan nu få plads til endnu flere dygtige medarbejdere, siger han videre.


Gode rammer om samarbejde
Desmi Ocean Guard’s nye kontorbygning ligger tæt på både moderselskabet Desmi, der udvikler og servicerer pumper, pumpesystemer og miljøudstyr, og søsterselskabet Desmi Pumping Technology, som varetager produktionen af Desmi Ocean Guards rensesystemer, hvilket har været afgørende for valget af lokaler.


- Det har været vigtigt for os at ligge tæt på Desmis hovedkontor, da vi har et tæt samarbejde i forhold til indkøb og produktion. Med den nye kontorbygning har vi nem adgang til produktionsfaciliteterne og kan følge vores systemer i hver enkelt fase, forklarer Rasmus Folsø.


Vigtig udvikling af det blå Danmark 
Hos Port of Aalborg glæder man sig over det nye samarbejde med Desmi Ocean Guard, der ifølge commercial manager, Jeppe Faber, spiller en vigtig rolle i udviklingen af det blå Danmark.


- Vi er stolte over at have indgået et samarbejde med Desmi Ocean Guard, der er en af de mest toneangivende virksomheder i Aalborg og en vigtig del af den maritime klynge af internationalt anerkendte virksomheder, der befinder sig i Nordjylland. Desmi Ocean Guard har klaret sig rigtig flot i en længere periode, og vi er glade for, at vi nu med denne aftale kan bidrage til at sikre virksomheden gode rammer, der yderligere understøtter deres væksteventyr, sigerJeppe Faber. 


Desmi Ocean Guard er flyttet ind i de nyistandsatte lokaler, og i løbet af november vil Desmi Ocean Guards søsterselskab Desmi DeServe, som varetager service og idriftsættelse af rensesystemerne ombord på de mange skibe, også flytte ind i lokalerne.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nye internationale klimaregler for søfarten er vedtaget
- Færgehavneområder får en overhaling
- Bekymret minister mødte rederi-formand
- Brintdrevne fjordfærger kan være sødygtige
- Passagertrafikken mellem Frederikshavn og Göteborg går i gang igen
- Forsvarsministeren drøfter pirateri i Guineabugten
- Et erfarent kinesisk hold rakte ud
- Corona-tiden skånede sydsvensk havn for nedgang i godstransporten
- Rederi melder klar til en tid med Storbritannien som en tredieland
- Tankanlæg til skibsbrændstof får varmen fra et fjernere sted
- Færgerederi sejler fortsat efter planen - og med flere lastbiler
- Tomme containere hober sig op i USA

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst