Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Første del af ny jernbaneterminal er taget i brug

Tirsdag 6. oktober 2020 kl: 11:54
Af: Redaktionen

Port of Aalborg - Aalborg Havn - er i gang med en større udvidelse af havnens jernbane-setup i form af 43.000 kvadratmeter ny jernbaneterminal på Østhavnen. Første etape af udvidelsen er færdig og taget i brug


I foråret satte Aalborg Havn gang i en større udvidelse af havnens jernbaneinfrastruktur med en ny terminal på den sydøstlige del af Østhavnen i Aalborg Øst. 


Den første etape af det nye terminalområde er efter nogle måneders anlægsarbejder blevet taget i brug. Første etape af udvidelsen onfatter et nyt 4.200 kvadratmeter stort terminalområde med 190 meter rillespor samt et belagt areal på 12.500 kvadratmeter. Dermed er havnens jernbaneinfrastruktur blevet forbedret betragteligt, ligesom man har fået bedre vilkår for at tilbyde virksomheder leje og etablering sig på arealer på havnen.


- Med første del af udvidelsen færdiggjort frigiver Port of Aalborg nu mere plads til, at virksomheder kan leje sig ind på arealer helt tæt på godsbanenettet, hvorfra de har direkte adgang til 4.000 jernbanehub i hele Europa, siger commercial manager hos Port of Aalborg Logistics, Rasmus Munk Kolind. 


Etableringen af det nye terminalområde er et led i Port of Aalborgs ambitioner om at gøre transport af gods via jernbane til et endnu mere attraktivt tilbud til de nordjyske virksomheder, der i stigende grad inddrager transportformen i deres transportmiks. Efterspørgsel på fragt af gods via jernbane er ifølge havnens ledelse støt stigende, hvilket blandt andet sidste år kom til udtryk ved mere end en fordobling af antallet af enkeltvogne fra Aalborg havn.




- Hos Port of Aalborg forventer vi, at godsbanetransporten kun kommer til at spille en stadig større rolle i fremtiden. Flere og flere virksomheder anser godsbanetransporten som en konkurrencedygtig logistikløsning på lige fod med vejtransport, og derfor glæder vi os over, at vi nu har udvidet vores kapacitet yderligere, så vi kan være på forkant med den stigende efterspørgsel, siger Rasmus Munk Kolind. 



Arbejdet med anden del af den nye godsbaneterminal er i gang og ventes klar til at blive taget i brug i løbet af fjerde kvartal i år. Anden etape omfatter en forlængelse af sporet til 430 meter og dermed en forøgelse af terminalområdet med 4.900 kvadratmeter. Derudover bliver der et areal på yderligere 21.200 kvadratmeter, hvor det bliver muligt at placere en eller flere virksomheder helt tæt på jernbanesporet. 


Om Port of Aalborg A/S:
  • Port of Aalborg betegner sig selv som en moderne indlandshavn med et 360 graders opland, multimodale logistikløsninger og fokus på at føre Aalborg Kommunes erhvervs- og bæredygtighedsstrategi ud i virkeligheden
  • Med udgangspunkt i den seneste udviklingsstrategi ændrer Aalborg Havn i stigende grad fokus fra vandsiden til landsiden og udviklingen af den omkringliggende erhvervspark, der er udnævnt som Aalborgs fremtidige vækstzone
  • Koncernen Port of Aalborg A/S omfatter 9 datterselskaber og 110 medarbejdere




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst