Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Tidligere lukningstruet havn leverer overskud

Onsdag 20. maj 2020 kl: 11:22
Share  


Af: Redaktionen

Den kommunalt ejede virksomhed, Kolding Havn, har i de senere år præsenteret positive resultater. I 2019 leverede havnen et driftsresultat på 7,2 millioner kroner, hvilket er rekord. For et år siden var Kolding Havns fremtid var truet af politiske ideer

De politiske idéer, der for et år siden trak mørke skyer op over fjordhavnen, er siden blevet modificeret, så der tegner sig et billede af, der der også i fremtiden vil være plads til både boliger, bulkvarer og andet gods i Kolding Havn, som efter 2019 har kunnet lægget endnu et positivt resultat frem for ejerne - Kolding Kommune.


Det er fjerde år i træk, at Kolding Havn sætter rekord, og virksomhederne på havnen ansætter fortsat medarbejdere for at kunne følge med udviklingen.


Levering til industri, byggeri og landbrug
- Den helt store driver for havnens aktiviteter er trekantsregionens mange produktionsvirksomheder, byggebranchen samt landbrugene, fremhæver Koldings Havns bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen.


- Forsyningen via havnen af stål, papir, glas, byggematerialer, asfalt, foder, grovvarer med videre er en forudsætning for at drive i hundredvis af virksomheder i regionen. Hos Kolding Havn er vores fornemste opgave at levere en god service samt de rigtige faciliteter og processer, men vi driver ikke udviklingen alene. Det er de mange havnevirksomheder på Kolding Havn, der skal have æren for, at det nu for fjerde år i træk lykkedes os at sætte rekorder hos Kolding Havn, siger Tobias K. J. Jørgensen videre.


Han understreger, at nettoomsætningen for organisationen Kolding Havn, der i år 2019 var på 23,5 millioner kroner, kun var en beskeden del af den totale omsætning på havnen med alle havneselskaberne. 


- Populært sagt lever Kolding Havn af at tjene en lille bid pr. skib og pr. tons, hver gang gods passerer kajen til eller fra skib, siger han.


Både hos Kolding Havn og hos virksomhederne på havnen er der glæde over resultatet.


- Der skal ikke herske tvivl om, at det var et hårdt slag for mange af os, som driver virksomhed på havnen, da politikerne talte om, at de kunne fjerne vores eksistensgrundlag. Men da det første chok havde lagt sig, tror jeg også, vi var mange, der gerne ville vise, hvad Kolding Havn egentligt bidrager med, siger direktør Michael Frihagen fra H. Daugaard, som er en af de virksomheder, der har været med til at skabe fremgang på havnen i de forgangne år.


Han bliver bakket op af Peter Grau fra Grau Shipping A/S.


- For os er det meget mere end nogle tilfældige arbejdspladser. Havnen har været en del af Koldings historie og udvikling i mere end 175 år - med de resultater, vi har skabt de senere år og igen i 2019, tror jeg ikke, at nogen kan være i tvivl om, at virksomhederne på Kolding Havn fortsat kan bidrage til udviklingen af byen og regionen i de kommende årtier, siger han.


Færre gener ved mere vækst
Samtidig med, at omsætningen på Kolding Havn er steget, så er de gener, der kan være forbundet med havnedrift, blevet mindre.


- Vi investerer løbende i nyt højteknologisk terminaludstyr og forbedrer vores arbejdsprocesser på havnen med henblik på at genere vores omgivelser så lidt, som muligt. Vi arbejder ud fra mantraet om, at vi vil være ”verdens bedste nabo”. Selv om der stadig er plads til forbedring, så er jeg personligt meget glad for, at vi har fået skabt et miljø på havnen, som i meget vidt omfang tager hensyn til vores naboer, samtidig med, at vi passer vores arbejde. For mig var det meget sigende, at vi i sommer kunne se gæster sidde på Restaurant Admiralens terrasse og nyde en forfriskning og udsigten over havnen”, siger Kolding Havns direktør, Anders Vangsbjerg Sørensen, som sammen med sin bestyrelse glæder sig over slutresultatet i 2019, hvor der står 6,3 millioner kroner på bundlinien.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kurer- og pakkefirmaer i Tyskland blev tjekket
- Det er påkrævet med en snarlig aftale om Brexit
- Elektrisk transportminister skrev Danmarkshistorie
- Postkoncerns lastbiler tanker fossilfri biodiesel
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet har anholdt udenlandsk tyvebande
- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Lastbil- og busleverandør hædrer medarbejdere med ”Det Gyldne Rat”
- Fire-akslet med fire-hjulstræk har wirehejs
- Mejeri-koncern kører ud med elektrisk mælkebil
- Transportorganisation taler for intelligente kørselsafgifter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst