Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Varslingsbreve får ejere af køretøjer til at slippe slanterne

Onsdag 18. december 2019 kl: 17:55
Share  


Af: Redaktionen

15.000 varslingsbreve har på et halvt år fået ejere af biler eller andre afgiftspligtige køretøjer til at betale 32 millioner kroner i forfalden gæld i form af manglende betaling af vægtafgift og grøn ejerafgift til Skattestyrelsen. Med en ny robotløsning er det muligt at sende langt flere oplysninger om køretøjer til nummerpladeklipning. Foreløbig har Skattestyrelsen bedt politiet klippe pladerne på ca. 7.000 køretøjer


I varslingsbrevene bliver ejerne oplyst om, at de skal betale deres gæld, hvis de vil beholde nummerpladerne på deres køretøj. Varslingsbrevene har indtil videre medført, at der er blevet betalt gæld for 32 millioner kroner.


Der er dog også borgere og virksomheder, som ikke har reageret på varslingsbrevene. Derfor har Skattestyrelsen sendt oplysninger om cirka 7.000 køretøjer til nummerpladeklipning hos politiet.Skattestyrelsen satte i begyndelsen af året gang i en ny, fokuseret indsats. I marts oversendte Skattestyrelsen manuelt de første hundrede køretøjer til pladeinddragelse hos politiet. Siden er antallet af oversendte oplysninger om køretøjer øget i takt med, at processen er blevet mere automatiseret. En ny robotbaseret it-løsning har spillet en vigtig rolle i forhold til at få processen yderligere på skinner.


Med den nye robotløsning kan der løbende sendes flere oplysninger om køretøjer til nummerpladeinddragelse. Efter nytår forventer Skattestyrelsen at sende yderligere 5.000 breve af sted, så der til den tid vil være sendt i alt 20.000 varslingsbreve til borgere og virksomheder, som ikke har betalt deres motorafgifter.


- Vi kan se, at indsatsen virker. Flere og flere borgere og virksomheder betaler deres gæld, når vi gør dem opmærksomme på, at de har et udestående, og at de risikerer at få deres nummerplader inddraget, hvis ikke de betaler. Det er meget positivt. Målet er jo ikke, at så mange som muligt får inddraget nummerpladerne, men at borgerne betaler deres motorafgifter korrekt og til tiden, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Peter Thorgaard.


Sidste år blev der i alt opkrævet motorafgifter for 35 milliarder kroner. Heraf blev ca. 98 procent betalt korrekt. I alt mangler ejere til cirka 130.000 køretøjer endnu at modtage varslingsbreve.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kurer- og pakkefirmaer i Tyskland blev tjekket
- Det er påkrævet med en snarlig aftale om Brexit
- Elektrisk transportminister skrev Danmarkshistorie
- Postkoncerns lastbiler tanker fossilfri biodiesel
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet har anholdt udenlandsk tyvebande
- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Lastbil- og busleverandør hædrer medarbejdere med ”Det Gyldne Rat”
- Fire-akslet med fire-hjulstræk har wirehejs
- Mejeri-koncern kører ud med elektrisk mælkebil
- Transportorganisation taler for intelligente kørselsafgifter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst