Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Regnefejl gjorde stolen varm

Onsdag 20. september 2006 kl: 10:16
IMVs direktør Peter Calow træder tilbage på grund af fejl i rapport om partikelfiltre - partikelfiltre vil kun kunne spare fem menneskeliv årligt

• Peter Calow har sagt sin stilling som direktør for Institut for Miljøvurdering. Peter Calow har dermed valgt at påtage sig det endelige ansvar for en alvorlig regnefejl, som IMV sent mandag opdagede i instituttets seneste rapport "Partikelfiltre på lette dieselkøretøjer", som blev offentliggjort i sidste uge.
I rapportens beregninger var der sket en regnefejl:
Der er anvendt en for høj reduktion af partikelforurening som følge af partikelfiltre. Det betyder, at det beregnede antal redede menneskeliv bliver for højt. Ved anvendelse af det nye tal ændres det antal liv, der årligt reddes grundet partikelfiltre fra 25 til 5. Det samfundsøkonomiske resultat ved at indføre partikelfiltre ændres dermed markant.
- Som direktør har jeg det endelige ansvar for instituttets rapporter og dermed også for den beklagelige fejl i den seneste rapport. På den baggrund har jeg ikke tøvet med at indgive min afskedsbegæring til bestyrelsen. Dette er en personlig beslutning, som jeg har taget af hensyn til instituttet, siger Peter Calow.

Ros for bedre kvalitet<7b$?$end$!$
Beslutningen om at gå som direktør er Peter Calows egen og bestyrelsen har taget den efterretning.
- Peter Calow har gjort et stort og solidt arbejde for IMV, siger IMVs bestyrelsesformand Knud Larsen.
- Peter Calow har netop styrket kvaliteten i instituttets arbejde og også styrket instituttets kvalitetssikringssystemer. Instituttet har nu en meget grundig kvalitetssikring, hvor alle rapporter gennemtjekkes og kommenteres af mindst to interne og to eksterne eksperter. Partikelrapporten har været gennem denne procedure. Men her er en regnefejl beklageligvis blevet opdaget for sent, siger bestyrelsesformanden og fortsætter:
- Der er løbende diskussioner om miljøøkonomisk metode og der er blevet sat spørgsmålstegn ved metoden i partikelrapporten. Rapporten anvender imidlertid en gennemtestet metode, som anbefales af WHO og EU. Det er ikke her problemet ligger. Der er tale om en banal - men meget alvorlig - regnefejl.

IMVs bestyrelse lægger vægt på, at instituttets arbejde videreføres. I lyset af den opståede situation vil bestyrelsen nedsætte et bredt sammensat og hurtigtarbejdende udvalg med henblik på at vurdere den bedste løsning for instituttets fremtidige kurs og placering.
Medlem af IMVs bestyrelse vicedirektør Anders Larsen har sagt ja til midlertidigt at overtage ledelsen af instituttet, der er et uafhængigt institut under Miljøministeriet.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Forbrugerråd skal have ny formand
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
-

Klik venligst