Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vognmand fra Himmerland bruger færre heste til køerne

Onsdag 5. juni 2024 kl: 12:30
Af: Redaktionen

Vognmand fra Himmerland bruger færre heste til køerne

Vognmand Martin Pedersen, der driver Sønderup-Suldrup Vognmandsforretning i Suldrup i Himmerland omkring 25 km syd for Aalborg, var indstillet på at investere i en ny Scania 460 R som trækkraft i et nyt fem-akslet vogntog til transport af kreaturer. Efter en snak med Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm i Aalborg endte han med at vælge en tre-akslet lastbil med 420 heste under førerhuset til at trække læsset med køer og andre kreaturer i stedet for en med 460 heste


- Vi havde en god snak om hestekræfter, drejningsmoment, brændstoføkonomi, bagtøjsudveksling mm. Og Martins konklusion blev, at Scania'en i kunne nøjes med være en 420’er, siger Peter Munkholm.


Han peger på, at Scania's nye Super-drivliner med opdaterede motorer, nye gearkasser og nye bagtøjer, der blev introduceret på markedet for et par år siden, byder på højere drejningsmomenter, lavere brændstofforbrug og mere effektiv kraftoverføring.


- Så trods færre hestekræfter er Super-modellerne mere effektive end deres forgængere, forklarer Peter Munkholm.


Martin Pedersens nye tre-akslede Scania 420 R-forvogn er specificeret som en B6x2*4 med løftbar og styrbar bogieaksel bag trækakslen af hensyn til manøvreevnen ude hos kunderne, hvor den så kan vende uden at rive gårdspladserne op. Og med en to-akslet påhængsvogn kommer den let og smidigt omkring.


Kreaturopbygningen har Martin Pedersen stået for. Den kommer fra Finkl i Bissingen mellem Stuttgart og München i Tyskland. Det er også Finkl, der har bygget påhængsvognen samt stået for maling af hele trækket.
Sønderup-Suldrup Vognmandsforretnings nye Scania 420 R kommer til at køre ca. 100.000 kilometer om året, og Martin Pedersen har valgt at tegne en såkaldt Drivline+ serviceaftale inklusiv udvidet drivlinegaranti på bilen.

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn
- Storkerede i Nordsjælland er åbnet for gæster
- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret
- Chauffører kan lade op med gratis træning på truckstop ved Horsens
- City-trailer med gardiner har en enkelt aksel
- Ja til kloge løsninger - nej til mere bureaukrati
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd
- Økonomi og sundhed kan aflæses i lastbilernes alder
- El-drevne lastbiler er kommet i arbejde
- Danske lastbiler arbejdede det samme

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst