Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn på det østligste Djursland viste rekord-omsætning

Onsdag 19. april 2023 kl: 12:19
Af: Redaktionen

For fjerde år i træk kommer Grenaa Havn A/S, der er ejet af Norddjurs Kommune, ud med en rekordstor omsætning. Det kunne en yderst tilfreds bestyrelsesformand fortælle tirsdag, da selskabet holdt generalforsamling. Omsætningen i 2022 endte på 72,2 millioner kroner, mens nettoresultatet endte på omkring 11 millioner kroner

- Det resultat ser jeg og resten af bestyrelsen naturligvis meget positivt på. Især set i lyset af, at 2022 på mange måder var et vanskeligt år blandt andet på grund af den ulykkelige krig i Ukraine, som især fik energi- og brændstofpriserne til at stige. Og på toppen af det en inflation, som vi ikke har set højere siden 1982, siger Bent Hansen, der er bestyrelsesformand i Grenaa Havn A/S og tidligere Regionsrådsformand i Region Midtjylland.


Grenaa Havn A/S' administrerende direktør, Henrik Carstensen, var også særdeles tilfreds med årets omsætning og resultat. Han peger især på én ting, som har været specielt for 2022.


- Sidste år gjorde sig navnlig bemærket indenfor bulk. Specielt biomasse udgjorde en meget stor del af den bulk vare, der kom over kaj. Det var et resultat af den pludselig opståede energikrise, som resulterede i, at der på kort tid skulle sikres råvarer-depoter til de danske varmeværker, siger Henrik Carstensen.
 

Bæredygtig og klimabevist
Grenaa Havn A/S er som de fleste virksomheder i en bæredygtig brydningstid. Et af virksomhedens klimamål er at øge andelen af hybrid- eller elbiler i virksomheden til mindst 50 procent i 2025. Det mål blev nået ved udgangen af 2022, hvor 66 procent af bilparken var hybrid- eller elbiler.


- I det forgangne år, har vi haft ekstra meget fokus på den grønne omstilling. Bæredygtighed og grøn omstilling er ikke noget, vi bare snakker om. Vi gør noget ved det, fremhæver Bent Hansen og fortsætter: 


- I Grenaa Havns bæredygtigheds-strategi har vi givet håndslag på, at vi anvender 10 procent af havnens overskud på bæredygtig omstilling indenfor vores strategiske fokusområder. Det mål lever vi op til, også i år.
 

Certificeringer og infrastruktur
Grenaa Havn A/S har haft meget fokus på at blive certificeret indenfor de tre ISO-områder kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøledelse. Det er et af de områder, hvor der er brugt ekstra mange ressourcer i årets løb. 
Et andet tilbagevendende punkt er det konstante arbejde med at få opmærksomhed på infrastrukturen på Djursland.


- Alle de steder, vi har mulighed for det, prøver vi at påvirke meningsdannere og politikere, så vi kan få fremrykket etableringen af 2+1 vejen til Feldballekrydset og omfartsvejene ved Trustrup og Tirstrup. Men hvis infrastrukturen skal give mening og væsentlig bedre sikkerhed, skal A15 gøres til en 2+1 vej hele vejen frem til Grenaa. Alt andet giver slet ingen mening, siger havnedirektør Henrik Carstensen.
 

Ny bestyrelse
Grenaa Havn A/S byder velkommen til et nyt bestyrelsesmedlem, Daniel Isak Dallerup, som er indstillet af Fagbevægelsens Hovedorganisation Østjylland.
På det konstituerende bestyrelsesmøde, som blev afholdt i forlængelse af generalforsamlingen, blev Bent Hansen udpeget til at fortsætte som formand, mens Laura Hay Uggla ligeledes fortsætter som næstformand.


Udover ovenstående nævnte består bestyrelsen af: Anette Ruby Liebe, Benny Hammer, Jens Mejlvang, Jess Abildskou og Lene S. Sørensen.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst