Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
KOMMUNE PÅ VESTFYN:

Uheld understreger behovet for en tredje forbindelse over Lillebælt

Torsdag 23. februar 2023 kl: 06:59
Af: Redaktionen

Mandagens uheld med brand i et køretøj og dermed en fuld spærring på Lillebæltsbroen viser, hvor central broen er for infrastrukturen i Danmark. Derfor opfordrer Middelfart Kommune nu til, at arbejdet med en tredje forbindelse over Lillebælt fremrykkes

Spærringen af Lillebælstbroen får politikerne i Middelfart Kommune til at reagere. De ønsker at arbejdet med en tredje forbindelse over Lillebælt fremrykkes, så der kommer endnu en mulighed for at komme mellem Fyn og Jylland med bil - store som små.


- Lillebæltsbroen er en kritisk forbindelse mellem Øst- og Vestdanmark, og vi har brug for, at der er en robusthed sådan at mindre uheld ikke sætter en prop i tingene. Derfor opfordrer vi til, at analysearbejdet frem mod en ekstra forbindelse sættes i gang med det samme, så vi ikke står om fem-syv år med et stort trængselsproblem og en ny forbindelse, som det vil tage mange år at bygge, siger Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd (S).


Samtidig vil bilister, der i hverdagen benytter Ny Lillebæltsbro vide, at der er meget tæt trafik. Hver dag krydser over 80.000 køretøjer broen, og trafikmængden er steget jævnt de senere år. Hyppigere køer og trængsel går ud over fremkommeligheden, og fortsætter stigningen i trafikken vil det ifølge Vejdirektoratet betyder kritisk trængsel i 2030 - muligvis før.


På Christiansborg har partierne bag den politiske aftale Infrastrukturplan 2035 afsat 15 millioner kroner til en strategisk analyse af en ny vej- og jernbaneforbindelse over Lillebælt. Det er ifølge politikerne i Middelfart et skridt i den rigtige retning, men mandagens uheld viser, at der er brug for større robusthed på kritisk infrastruktur som forbindelsen over Lillebælt. Derfor opfordrer Middelfart Kommune til, at analysen rykkes frem og sættes i gang straks.

 
- Vi har om få år brug for højere kapacitet, og det tager som bekendt lang tid at planlægge og bygge en forbindelse over et bælt. Derfor er forligspartierne nødt til at gribe ind og sætte skub på den her proces. Ellers vil vi opleve en trafikmæssig flaskehals, som vil påvirke fremkommeligheden og erhvervslivets muligheder i store dele af landet, siger borgmester, Johannes Lundsfryd.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst