Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nordisk vognmandssammenslutning hilser EU-beredskabsplan velkommen - med nogle få betingelser

Tirsdag 24. maj 2022 kl: 13:01
Af: Redaktionen

EU-Kommissionen vedtoget mandag en beredskabsplan for transportområdet, som skal øge modstandsdygtigheden i EU's transportsektor i krisetider. Planen bygger på erfaringer fra covid-19-pandemien og tager også højde for de udfordringer, EU's transportsektor har haft siden Rusland invaderede Ukraine

Nordic Logistics Association (NLA), der er interesseorganisation i Bruxelles for vognmænd i norske NLF, svenske SÅ og danske DTL, anser planen for en nødvendighed, men betinger, at afvigelser fra fælles lovgivning ikke tager overhånd.


Begge kriser har haft en alvorlig indvirkning på transporten af varer og personer, og transportsektorens modstandsdygtighed samt den forbedrede koordinering mellem medlemsstaterne har været afgørende for EU's reaktion på udfordringerne.


Der er tale om en 10 punkts plan med blandt andet tilpasning af EU-lovgivningen på transportområdet til krisesituationer, passende støtte til transportsektoren, sikring af fri bevægelighed over grænser, udveksling af oplysninger og koordinering af transportpolitikken.


- NLA mener, at det er helt afgørende med europæiske løsninger, når der opstår kriser, som udfordrer transporterhvervet. Her er en beredskabsplan et godt og nødvendigt værktøj, nu når man har pandemien i frisk erindring, lyder det fra direktør for NLA, Torsten Laksafoss Holbek.


NLA-direktøren opstiller dog den betingelse, at man ikke giver køb på eksempelvis elementerne i EU's Vejpakke, før myndighederne nøje har vurderet alvoren og nødvendigheden over for de rettigheder og pligter, der er fastlagt for vejtransportmarkedets fair og ensartede funktion.


- Man kan frygte, at visse lande og virksomheder bruger situationen til for eksempel at påberåbe omgåelse af kravet om, at det regulære ugehvil skal afholdes udenfor køretøjet under passende forhold, som vi så under corona-epidemien, siger Torsten Laksafoss Holbek og fortsætter:


- Her oplevede vi også lande, der indførte midlertidige undtagelser fra køre- og hviletidsbestemmelserne. Der må vi blot sige, at den generelle situation så skal være langt, langt mere i nærheden af ren force majeure, end tilfældet var under corona-epidemien - eller det for den sags skyld er i dag.  


Vognmænd siger ja til grønne baner
EU-Kommissionen understreger i øvrigt relevansen af principperne vedrørende ”grønne baner”, som sikrer, at landbaseret godstransport kan krydse grænserne på under 15 minutter. Der skal også ske en styrkelse af den rolle, som netværket af kontaktpunkter i de nationale transportmyndigheder spiller, fremgår det af planen.


Begge dele har vist sig at være afgørende under COVID-19 pandemien og under den nuværende krise, forårsaget af den russiske aggression mod Ukraine, og det støtter NLA.


- NLA anerkender klart etableringen af grønne baner, som vi har haft gode erfaringer med under COVID-19 krisen. Det har fungeret godt og har bevirket et flow i leveringerne til gavn for det civile samfund, siger Torsten Laksafoss Holbek.


Interesserede kan læse EU-Kommissionens beredskabsplan for transport her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst