Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
RAPPORT FRA INTERNATIONAL ORGANISATION:

Antallet af kidnapninger i Guineabugten er faldende

Torsdag 20. januar 2022 kl: 12:12
Share  


Af: Redaktionen

Antallet af kidnapninger i Guineabugten er faldende

Efter flere år med et stigende antal kidnapninger i Guineabugten, blev der sidste år registreret et fald. Det skyldes blandt andet tilstedeværelsen af flådefartøjer fra Danmark og andre lande, konkluderer International Maritime Bureau (IMB) i en rapport om international pirateri

2020 satte en kedelig rekord med 130 kidnapninger af søfolk i Guineabugten. I 2021 var det tal faldet til 57. Det viser den årlige rapport over pirateri fra International Maritime Bureau, som registrerer pirateri og forsøg på pirateri i hele verden. International Maritime Bureau vurderer i forbindelse med udsendelsen af rapporten, at tilstedeværelsen af flådefartøjer fra eksempelvis Danmark har bidraget til det faldende antal kidnapninger i området. Sammen med en bedre koordination med regionale myndigheder har det været medvirkende til den positive udvikling.


Selvom antallet af kidnapninger af søfolk i Guineabugten er mere end halveret fra 2020 til 2021, skete samtlige kidnapninger af søfolk i 2021 i Guineabugten. Derfor fremhæver IMB, at området fortsat er Verdens pirat-hotspot.


- Jeg er glad for at se, at både antal angreb og kidnapninger i Guineabugten endelig falder. I flere år har vi blot kunne konstatere, at flere og flere søfolk blev kidnappet i området, og vores bekymring er vokset år for år. Problemerne med pirateri er endnu ikke løst, men disse tal er bestemt en god nyhed, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier i en kommentar til IMB's rapport.


Fregatten Esbern Snare blev udsendt til Guineabugten af regeringen og et flertal i Folketinget i slutningen af 2021. Den har været i aktion flere gange og været med til at forhindre et formodet piratangreb i slutningen af november.


- Tallene afslører ikke direkte, hvilken betydning Esbern Snare har haft for pirateriet. Men man skal ikke underkende, at en militær tilstedeværelse fra Danmark og andre nationer har en afskrækkende effekt. Det er ikke længere risikofrit for piraterne at angribe handelsflåden, og jeg ved, hvor meget udsendelsen af Esbern Snare betyder for søfolkene og deres familier, siger Anne H. Steffensen.


På verdensplan faldt det samlede antal piratangreb og forsøg på piratangreb til det laveste siden 1994 til 132 hændelser. I 2020 blev der registreret 195 hændelser på verdensplan.


- Vi må ikke læne os tilbage, fordi vi nu for første gang længe ser et lavere antal kidnapninger. Guineabugten er verdens farligste farvand at sejle i. Det er et sted, hvor der er stor trafik, og det er et sted, hvor vi fra dansk side er massivt til stede med handelsskibe, så jeg mener, at en ny dansk mission bør prioriteres i fremtiden, siger Anne H. Steffensen
  

Interesserede kan hente en opsummerende rapport fra IMB her:Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederiorganisation vil have en genvej til mere havvind
- Svensk rederi har fået en kvinde på broen på en af sine største færger
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Svensk havn er klar til metanol
- Færgerederi skruer op for vindenergien
- Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde
- Kran-koncern investerer en milliard kroner i store kraner
- Rederi havde mere fragt med på sine færger - og flere passagerer
- Koncern med flere færgeruter fik en god start på 2022
- Formodet pirat er blevet tiltalt
- Dansk rederi-koncern køber tysk tog-operatør
- Sydvestjysk havn vil investere trecifret millionbeløb i mere infrastruktur

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst