Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Der er et presserende behov for flere lastbil-rastepladser

Torsdag 23. september 2021 kl: 10:48
Share  


Af: Redaktionen

EU-Kommissionen har besluttet at afsætte 100 millioner euro - cirka 745 millioner kroner - til at etablere flere sikre lastbilrastepladser i Europa. Beslutningen bliver hilst velkommen af transportorganisationen ITD, som benytter anledningen til at pege på, at det haster langt mere med at øge lastbilkapacitet på de almindelige rastepladser

- Det er selvfølgelig glædeligt, at EU nu afsætter penge til at etablere flere sikre rastepladser, men set fra ITD’s synspunkt er der langt større behov for at få bygget flere almindelige lastbilparkeringspladser, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD og tidligere minister i en af 00-ernes VK-regeringer.


- Vores medlemmer beretter dagligt om problemer med at finde ledige parkeringspladser i forbindelse med, at chaufførerne skal holde deres pauser eller daglige hvil. Det problem oplever vi over alt, hvor vores lastbiler kører - både herhjemme og i de andre EU-lande. Det er ikke tilfredsstillende, at chaufførerne skal vælge mellem at få en bøde for at overtræde køre- og hviletidsbestemmelserne eller en parkeringsbøde for at holde et sted, man ikke må, siger Henriette Kjær.


I EU er der i dag ca. 300.000 lastbilparkeringspladser, hvoraf de 7.000 er såkaldt sikre rastepladser. ITD peger på, at der kan søges om midlerne til både at bygge nye sikre rastepladser eller opgradere de eksisterende.


Pengene til de sikre rastepladser kan søges gennem infrastrukturfonden CEF, Connecting Europe Facility. ITD fremhæver, at det på grund af de komplicerede EU-regler kan være svært at få adgang til CEF-midlerne.


- For os at se er problemet med for få parkeringspladser til lastbiler så stort og så presserende, at det bør have førsteprioritet. EU og de nationale regeringer må derfor intensivere arbejdet med at udvide antallet af almindelige rastepladser for lastbiler, understreger Henriette Kjær.


ITD deltager i en ekspertgruppe, som EU-Kommissionen har nedsat til at se på sikre rastepladser. Det er planen, at der oprettes sikre rastepladser for lastbiler for hver 100 kilometer langs det såkaldte TEN-T-vejnet, der dækker stort set alle EU-lande, og som også går gennem Danmark.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes
- EU-Kommissionen undersøger postkompensation på 224 millioner kroner i 2020
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse bliver forlænget et år
- Fredag 15. oktober 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vrede over vejarbejde var vejen til vold
- Postbiler på klippeø bliver elektriske
- CFO-en er rullet ind fra Rumænien
- Store fangstredskaber til store fiskefartøjer kræver en stor lastbil med kran
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst